La direcció de l'institut d'educació secundària Miguel de Cervantes de Múrcia ha iniciat una investigació interna per un curiós succés que va ocórrer en les dependències del centre el passat 13 de març. Aquell dia, a la tarda, dos alumnes de segon curs de batxillerat van advertir a la seva tutora que havien vist, en una de les aules de l'institut, i en horari de tarda, a dues persones mantenint relacions sexuals sobre una de les taules col·locades al fons de la classe.

La professora va donar part a la direcció d'estudis i a l'equip directiu, que va iniciar una investigació per comprovar la veracitat de les denúncies dels alumnes, examinant el contingut de les càmeres de seguretat que l'institut té tant a l'entrada principal com en els espais comuns del centre, entre els quals s'inclou l'aula concreta en què, segons els estudiants, s'havia produït l'esmentat succés.

Les càmeres detectades van gravar aquell dia, en horari de tarda, l'entrada tant a l'institut com a l'aula referida pels alumnes, d'un home i una dona, aquesta última identificada com a professora d'un altre centre educatiu de la capital murciana. A l'home no l'han identificat. Tots dos van entrar al centre «dirigint-se al aula sense titubejar», segons l'informe de la direcció del Miguel de Cervantes, a què ha tingut accés aquesta redacció.

Gravats per les càmeres

Les càmeres també van gravar el moment en què els alumnes denunciants van treure el cap a l'aula on suposadament la parella estava mantenint relacions sexuals.

Els fets han estat posats en coneixement de la Direcció General de Planificació Educativa i Recursos Humans, dependent de la Conselleria d'Educació i Universitats, que haurà de pronunciar-s'hi.

Les imatges que van captar les càmeres de seguretat es troben sota custòdia de l'equip directiu de l'institut d'educació secundària Miguel de Cervantes.