El ple del Congrés ha ratificat avui per unanimitat el Conveni Europeu de Protecció Animal de 1987, que prohibeix, entre altres pràctiques, l'amputació de la cua dels gossos per motius estètics, de les cordes vocals o l'extirpació de les ungles en els gats.

Els 344 diputats han donat suport amb 30 anys de retard l'adhesió definitiva d'Espanya a l'esmentat Conveni, que estableix els principis bàsics per a la protecció dels animals, com limitar el seu ús en publicitat i espectacles o prohibir les amputacions per motius no curatius. El Ple ha debatut aquesta ratificació i amb ella, la polèmica qüestió sobre la cua dels gossos.

Finalment, s'ha aprovat l'esmena presentada pel grup de Units Podem contra aquesta pràctica, davant de l'excepció que havia inclòs el Govern en el text del Conveni per a permetre l'amputació de la cua de les races de gossos de caça, i que comptava amb el suport del grup popular.

L'esmena en contra de l'amputació ha comptat amb el suport de 175 diputats (Units Podem-A Comú Podem-A Marea, PSOE, ERC i part del grup mixt), davant de 136 que han votat en contra (Grup Popular més 3 de l' grup mixt) i 37 abstencions (Ciutadans i PNB).