Les taxes corresponents a l’expedició del DNI i del passaport es poden pagar telemàticament a partir d’aquest dilluns, segons ha informat el Ministeri de l’Interior. Amb aquest nou servei, els ciutadans tenen la possibilitat d’efectuar el pagament quan reservin cita prèvia per obtenir aquests documents, a través de la targeta de crèdit o facilitant el número de compte bancari. El Ministeri ha explicat que l’objectiu del nou funcionament és agilitzar el procés d’expedició i oferir una tercera via al ciutadà a l’abonar les taxes, amb el propòsit final d’eliminar els pagaments en efectiu.

Els usuaris s’hauran d’identificar a través dels seus certificats digitals per augmentar la seguretat en les transaccions telemàtiques i per sol·licitar la cita prèvia. Introduint el número de compte o de la targeta de crèdit es farà el cobrament, sempre que les entitats bancàries estiguin autoritzades per operar en aquest nou servei del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública.

El nou servei no provocarà l’increment de la despesa pública, ja QUE és gestionat pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública.