En menys de dos mesos, en el que va d'any, 14 dones han estat assassinades per les seves parelles o ex parelles, una xifra que fulmina les pitjors dades i converteix l'inici d'any en el més sagnant en violència de gènere de l'última dècada .

La violència masclista deixa, a més, un nadó mort a mans del seu pare amb l'única finalitat de fer mal a la seva mare, i cinc nens orfes (no s'inclouen els majors de 18 anys).

Després de confirmar-se aquest matí la mort de la dona de 91 anys que va ser agredida amb una arma blanca pel seu marit a Villanueva del Fresno (Badajoz) el passat diumenge, la xifra de mortes per violència masclista s'eleva a 14.

I encara està per confirmar si les morts de dues dones a València estan relacionades amb la violència masclista, de moment les seves exparelles estan detingudes.

"El masclisme no s'acaba exclusivament amb diners, sinó que s'acaba amb unitat, amb coordinació, amb educació i amb sensibilitat social", ha dit avui la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, durant la sessió de control al Govern.

Ha reiterat que "acabar amb la violència de gènere és una responsabilitat de tots i per tant aprovar els pressupostos del 2017 seria també una responsabilitat de tots", ha emfatitzat.

El PSOE ha condemnat els últims assassinats de dones succeïts a Redondela (Pontevedra) i la localitat barcelonina de Santa Perpètua de Mogoda, així com les morts en estranyes circumstàncies de les dues dones a València.

La responsable de l'àrea d'Igualtat de la Comissió Gestora, Soraya Vega, ha traslladat, en nom del PSOE, el seu condol i solidaritat als familiars i amics de les víctimes.

La dirigent socialista ha subratllat que cal "combatre la violència masclista que no cessa amb tots els mitjans possibles, a més de amb noves mesures", perquè "un país decent com el nostre no pot tolerar" aquesta situació.

La responsable d'Igualtat del PSOE ha urgit a les formacions polítiques "a reforçar la unitat perquè en el Pacte d'Estat s'incrementin els mitjans, es recuperin efectius, s'intensifiqui la prevenció i es millori la lluita contra la violència de gènere".