A l'espera de la reunió del Consell Ciutadà sortit de Vistalegre II que haurà de nomenar la nova executiva, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, segueix sense assegurar la continuïtat d'Íñigo Errejón com a portaveu parlamentari, però sí que ha revelat que vol donar més protagonisme a les dones.

Segons el reelegit secretari general de Podemos, és el Consell Ciutadà de l'Estat, que es reunirà aquesta setmana o la que ve i en el qual el sector "pablista" compta amb majoria, el que té a les mans el futur de qui fins ara era el "número dos". I, "totes les possibilitats estan obertes", ha assenyalat.

Iglesias no confirma ni descarta, per tant, el relleu d'Errejón i afegeix que el seu desig és donar un major protagonisme i visibilitat a les dones del seu partit.

Entre elles, ha citat diverses vegades aquest dilluns davantd ls mitjans de comunicació a la seva cap de gabinet, Irene Montero, a les diputades Noelia Vera i Sofia Castañon i a la vicepresidenta quarta del Congrés, Glòria Elizo, totes amb posicions fortes en el seu equip.

Les travesses que situen Montero com a successora natural d'Errejón s'han disparat, ja que actualment ja és portaveu adjunta al Congrés, mentre que la secretària general de grup és Carolina Bescansa.

A la pròxima direcció de Podemo és més que probable que desaparegui la Secretaria Política, que fins ara dirigia Errejón, ja que el model organitzatiu aprovat en l'assemblea ciutadana no especifica en quines àrees es dividirà el Consell de Coordinació -la executiva- i només concreta que hi haurà una Secretaria d'Igualtat.