El ministre d´Economia, Luis de Guindos, ha obert la porta aquest dimarts a una reforma de la Constitució espanyola aquesta mateixa legislatura si els partits treballen per assolir un acord. Preguntat sobre si a Espanya hi ha prou consens per iniciar una modificació constitucional durant aquest mandat, De Guindos ha dit: "Espero que sí, que n´hi hagi, però s´ha de construir". "En primer lloc cal veure què es vol fer, no es pot obrir un meló sense saber els objectius", ha assegurat el ministre d´Economia. "El fonamental és saber què es vol i tenir un acord, un consens", ha afegit, remarcant que "no es tracta de reformar la Constitució per reformar la Constitució".

"La Constitució es va aprovar a Espanya amb un consens enorme, i amb un referèndum amb un resultat de suport enorme de la població espanyola, la qüestió és si efectivament en aquests moments existeix aquest consens", ha indicat Luis de Guindos en declaracions a la premsa aquest 6-D des de Brussel·les, on participa a l´ECOFIN.

Segons De Guindos, una hipotètica reforma de la Constitució espanyola "s´ha d´assumir òbviament per la majoria de les forces polítiques" a l´Estat. Preguntat sobre si hi ha prou consens aquesta legislatura, ha admès que confia que "sí que n´hi hagi" però ha reiterat que "s´ha de construir".