Quan una veïna va anar a visitar els seus difunts al cementiri de Llíria, ahir al matí, va descobrir un desagradable succés. Diversos nínxols havien estat profanats la nit anterior i un parell de taüts es trobaven fora del seu sepulcre.

Els fets van passar la matinada de dissabte quan una o diverses persones van accedir al cementiri mentre aquest era tancat, van trencar diversos nínxols i van treure alguns taüts. Segons fonts coneixedores de la investigació que porta a terme la Guàrdia Civil, les tombes que van patir desperfectes són algunes de les situades a la part baixa de la zona nova del cementiri, és a dir, la més fàcil d'accedir. A més, encara no tenien làpides definitives, pel que estaven tapiades amb escaiola.

Tot i que els fèretres van ser trets de la seva ubicació corresponent, fonts del municipi van apuntar ahir que els taüts no es van obrir ni es van manipular restes mortals. No obstant això, algunes fonts consultades pestudien que els atacants podrien buscar "alguna cosa de valor, com anells o dents d'or" entre les restes mortals.

L'alcalde de Llíria, Manuel Civera, va afirmar ahir que es tracta d'un "acte de vandalisme" aïllat i va descartar que darrere estigui una banda o grup organitzat amb algun propòsit en concret. Tot i això, es va mostrar vigilant i va assegurar que seguiran els fets "de prop".

Normalitat al migdia

L'alcalde va matisar que "quatre o cinc nínxols tenen desperfectes" i la Guàrdia Civil eleva a set les tombes que van patir desperfectes. Una dona que visitava el cementiri a primera hora va ser qui es va trobar la profanació de tombes i va alertar les autoritats. Després de l'avís, es van traslladar fins al lloc efectius de la Policia Local i la Guàrdia Civil, que van recollir les proves i van comptabilitzar els danys per realitzar la pertinent i "rutinària" investigació davant fets d'aquestes característiques, va incidir Civera.