La CUP ha omplert aquest dijous moltes fonts de Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet, entre elles les de la plaça de Catalunya barcelonina, d'aneguets de goma de color groc, en una campanya per demanar la municipalització del subministrament d'aigua que l'Ajuntament de Barcelona desconeixia.

Els militants de la CUP s'han encarregat aquest matí de tuitejar fotografies de les fonts plenes de desenes d'aneguets de goma sense explicar el per què de la seva aparició, encara que les etiquetes derivaven a un web que tenia un rellotge amb un compte enrere.

A les 11 del matí d'avui, els empleats municipals han retirat els aneguets que apareixien a les fotografies per considerar-los "residus", ha explicat una portaveu de l'Ajuntament de Barcelona. A la mateixa hora, al web www.itambelaigua.cat, la CUP ha revelat que es tracta d'una campanya, que inclou un vídeo, per demanar la municipalització del subministrament de l'aigua a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

En el vídeo hi apareix un milionari banyant-se en una banyera enmig d'un paratge desèrtic i davant una cua de persones que necessiten aigua. El milionari els cobra per cada cassó que els subministra de la seva aigua, fins que una nena que vol omplir una pistola de joguina li pregunta si l'aigua de la pluja és seva i si té el "tiquet" que acrediti que l'ha comprat. El milionari li contesta que quan l'aigua de la pluja entra a la seva banyera ja és seva, però la nena li insisteix que li ensenyi el tiquet de compra.

La nena crida les persones que fan cua per comprar l'aigua que el senyor no té el tiquet i les persones s'encaren amb el milionari, que fuig del lloc deixant la banyera plena d'aigua.