Francisco Nicolás Gómez, el 'petit Nicolás', va intentar estafar Mercadona demanant diners pels seus serveis per frenar una suposada maniobra del seu rival Carrefour, que, segons el seu relat, amenaçava amb difondre el rumor que bona part dels seus productes eren tòxics o cancerígens.

Segons una informació que publica aquest dimecres El Mundo, el 'petit Nicolás' va arribar a implicar el govern al presentar a Mercadona un fals dossier en el qual apareixia la capçalera fotocopiada de l'Executiu i el nom de Soraya Sáenz de Santamaría escrit com 'Soraya Saez de Santamaria'.

El maldestre informe del 'petit Nicolás' assegurava que el govern tenia constància de pla de Carrefour pel sistema d'escoltes telefòniques Sitel del Ministeri de l'Interior. El text, farcit de faltes d'ortografia i sintaxi, alertava l'empresa de la família Roig que el "president de Carrefour" havia estat "interceptat" preparant la maniobra de desprestigi contra la marca espanyola.

Segons el dossier inventat pel jove, Carrefour intentaria "infiltrar personal espanyol per a, des de dins, crear alarma social amb productes intoxicats o recintes desprotegits en els quals, a través de la manipulació, aconseguirien l'objectiu principal".

En el text, el 'petit Nicolás' desplegava la seva imaginació al·ludint a productes concrets i fins i tot referint-se a irregularitats laborals inventades que podrien afectar a la imatge de la cadena. Després d'aquest relat, l'estafador es proposava "localitzar d'una manera completa i eficaç a totes les persones que vagin en contra" de l'empresa.

La Policia ja considera Francisco Nicolás Gómez responsable d'una organització criminal en la qual existia una "pluralitat de persones", un "caràcter estable" i una "jerarquia" en la qual ell apareix com a responsable màxim.