Agents de la Policia Nacional han detingut a Parla (Madrid) a un jove de 21 anys per simular el seu segrest i reclamar un rescat de 600 euros a la seva mare, un pla que havia ideat per poder pagar un deute.

Els fets, segons informa Policia Nacional, van succeir dijous passat quan una dona es va personar en la comissaria de Parla (Madrid), i va denunciar que havia rebut diversos missatges a través d'una aplicació de missatgeria instantània, en els quals li demanaven certa quantitat de diners per aconseguir l'alliberament del seu fill.

Concretament, els missatges indicaven que el seu fill "era un chivato" i que havia de pagar 600 euros "si desitjava tornar a veure al seu fill i tenir una vida en pau". A més, li indicaven el lloc de lliurament dels diners i li advertien que no havia de posar-se a cap moment en contacte amb la policia.

Immediatament, els agents van iniciar el protocol d'actuació davant aquest tipus de fets delictius i, després de diverses gestions, van tenir coneixement que el jove ja estava lliure sent localitzat en la localitat de Parla. Davant els agents va manifestar que havia estat alliberat i que no havia sofert cap tipus de lesió ni agressió.

Una vegada en dependències policials, el jove va començar a manifestar dades "imprecises i contradictòries" fins que va reconèixer que tot havia estat inventat per saldar un deute econòmic. En aquest mateix moment va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de simulació de delicte.

La recerca ha estat duta a terme per agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial i de la comissaria de Parla, tots ells pertanyents a la Prefectura Superior de Policia de Madrid