Mariano Rajoy ha aconseguit aquest dissabte ser investit novament president del govern espanyol amb els vots dels 137 diputats del PP, 32 de C's i la de CC (un 48% de la cambra), però només amb 11 dels 47 diputats elegits democràticament a Catalunya (un 23%). Són els 6 diputats del PP i els 5 de C's que van ser elegits a les demarcacions de Barcelona, Lleida i Tarragona. Han donat el 'sí' a Rajoy els representants del PP Jorge Fernández Díaz, Jorge Moragas, Alícia Sánchez-Camacho, Dolors Montserrat, José Ignacio Llorens i Jordi Roca, així com els de C's Juan Carlos Girauta, Antonio Roldán, Elena Fabra, José Manuel Villegas i Sergio del Campo.

PP i C's van ser les llistes electorals amb representació parlamentària que van obtenir pitjors resultats a Catalunya a les últimes eleccions, amb un 13,36% i un 10,93% dels vots, respectivament. Sumen 841.082 electors a Catalunya (462.637 del PP i 378.445 de C's) sobre un total de 3.486.069 votants a les eleccions del 26-J, és a dir, un 24,29% del total. Els seus representants han fet possible ara la investidura de Mariano Rajoy. Per contra, els 36 escons catalans restants, un 76%, s'han quedat al 'no', que representa el vot de 2.644.287 electors catalans. Per circumscripcions catalanes, han donat el 'sí' a Rajoy 8 dels 31 diputats elegits a la demarcació de Barcelona (4 del PP i 4 de C's).

Els del PP són Jorge Fernández Díaz, Jorge Moragas, Alícia Sánchez-Camacho i Dolors Montserrat pel PP. Els de C's Juan Carlos Girauta, Antonio Roldán, Elena Fabra i José Manuel Villegas.S'hi suma un diputat del PP a Lleida, on els ciutadans van elegir quatre representants. Es tracta de José Ignacio Llorens. També dos dels sis diputats de Tarragona, on PP i C's van empatar a un escó. Són el popular Jordi Roca i el representant de C's Sergio del Campo. No hi ha cap diputat elegit a la demarcació de Girona que hagi investit Rajoy, perquè PP i C's no hi van obtenir representació. Els diputats del 'no' a Rajoy36 diputats catalans han donat el seu 'no' a Rajoy. Són els 12 diputats d'En Comú Podem, els 9 d'ERC, els 8 de PDECAT, i els 7 del PSC, que han trencat la disciplina de vot del Grup Socialista i no s'han abstingut. El 'no' guanya a totes les demarcacions catalanes.

Suma 23 dels 31 escons de Barcelona, 3 dels 4 de Lleida, 4 dels 6 de Tarragona i 6 dels 6 de Girona.En concret, els diputats d'En Comú Podem són Xavier Domènech, Lucia Martín, Josep Vendrell, Sònia Farré, Raimundo Viejo, Maria del Mar García, Joan Mena, Marcelo Expósito, Aina Vidal, Marta Sibina, Jaume Mora i Félix Alonso.

Els d'ERC són Gabriel Rufián, Joan Tardà, Ester Capella, Ana Surra, Joan Capdevila, Teresa Jordà, Joan Baptista, Xavier Eritja i Jordi Salvador. Els del PDECAT Francesc Homs, Carles Campuzano, Lourdes Ciuró, Míriam Nogueras, Jordi Xuclà, Sergi Miquel, Antoni Postius i Ferran Bel.Els del PSC són Meritxell Batet, Manuel Crux, Mercè Parera, José Zaragoza, Lídia Guinart, Marc Lamuà i Joan Ruiz.