La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha anunciat aquest dijous que el seu Govern publicarà la setmana vinent una llei per a la celebració d'un segon referèndum d'independència amb l'objectiu de donar als escocesos l'oportunitat de replantejar-se la seva decisió davant la perspectiva de la sortida de Regne Unit de la UE.

Durant una conferència del Partit Nacionalista Escocès (SNP) a Glasgow, Sturgeon ha anunciat que "la llei del referèndum d'independència serà publicada per a la seva consulta la setmana vinent".

La dirigent nacionalista també ha aprofitat per llançar un missatge a la primera ministra britànica, Theresa May, segons informa el diari local 'The Scotsman'. "Si penses per un sol segon que no sóc seriosa respecte a fer el que sigui necessari per protegir els interessos d'Escòcia, llavors pensa-ho de nou", ha afirmat. "Si no pots o no ens permetràs protegir els nostres interessos dins de Regne Unit, llavors Escòcia tindrà el dret de decidir, de nou, si vol prendre un camí diferent", ha defensat Sturgeon, que ha recordat que "els escocesos no van triar estar en aquesta situació" sinó que va ser el partit de May "el que ens va posar aquí".

El 62 per cent dels escocesos van votar a favor de la permanència de Regne Unit en la UE en el referèndum celebrat el passat 23 de juny i convocat pel llavors primer ministre David Cameron, entre altres coses, per tancar definitivament la divisió en les files del Partit Conservador quant a la UE.

Sturgeon s'ha mostrat decidida al fet que els escocesos, que al setembre de 2014 van rebutjar en un referèndum la independència de Regne Unit, "tinguin la capacitat de reconsiderar la qüestió de la independència i al fet que ho facin abans que Regne Unit abandoni la UE, si això és necessari per protegir els nostres interessos".