L'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau ha admès aquest dimarts la possibilitat que tant ella com l'expresident de la Generalitat Artur Mas i l'exconsellera de Governació Joana Ortega puguin ingressar a la presó pel 9-N.

Rigau ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio l'endemà de fer-se públic que l'acusació popular incorporés els delictes de malversació de fons i pels quals els demana 6 anys de presó, a més d'una multa de 36.500 euros per a cadascun dels encausats pels delictes de desobediència greu i prevaricació. 'Si ho demana l'acusació popular i el jutjat ho incorpora és lògic que ens comencem a mentalitzar', ha afirmat Rigau.

La Fiscalia, per la seva banda, demana deu anys d'inhabilitació per a Mas i nou d'inhabilitació per a càrrec públic a Ortega i Rigau pels delictes de desobediència greu i prevaricació administrativa però no per malversació de fons.

Per Rigau, el document de la Fiscalia 'permetia arribar' a la conclusió que l'acusació popular ha fet i ha avisat que 'quan s'entra a la roda judicial pot passar de tot'. Sobre la pena de sis anys que se li demana, ho ha qualificat d''escàndol tan gran que ens escandalitza a nosaltres però a la resta de l'Estat ja veig que no'.