Almenys sis persones han mort avui en un bombardeig contra un hospital als barris assetjats de l'est de la ciutat siriana d'Alep (nord), segons ha dit a Efe el director de l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abdul-Rahman.

Abderrahman ha precisat que l'hospital M10 ha estat atacat per avions de guerra no identificats, i ha recordat que és la tercera vegada que aquest centre sanitari és bombardejat en menys d'una setmana.

El portaveu de la Defensa Civil siriana a Alep, Khaled Khatib, ha informat a Twitter de la mort de dues infermeres en aquest bombardeig, que també ha causat ferides a diversos metges.

L'Organisme Forense d'Alep Lliure, que presta atenció mèdica a l'est d'Alep, ha assenyalat en un comunicat que un avió rus ha atacat el M10 amb una bomba antibúnker i que diversos membres del personal sanitari segueixen atrapats entre la runa.

L'última vegada que el M10, un dels majors hospitals de la part oriental d'Alep, va ser bombardejat, dissabte passat, va quedar completament fora de servei.

L'Organisme Forense d'Alep Lliureha detallat que durant la jornada d'avui diversos metges i infermeres s'havien traslladat al centre per posar fora de perill l'equipament i les medicines i donar tractament a alguns casos urgents.

Els activistes a Alep solen denominar els hospitals amb la lletra M, seguida d'un número, per motius de seguretat per evitar que siguin identificats i es converteixin en objectiu de bombardejos.

Actualment, queden operatius a l'est d'Alep un total de cinc hospitals, d'acord a dades de la Societat Mèdica Síria Americana (SAMS), que ofereix suport a aquests centres sanitaris.

Des del 22 de setembre, l'Exèrcit sirià, recolzat per l'aviació russa, porta a terme una campanya militar a Alep, en un intent d'avançar enfront dels rebels.