La policia espanyola ha detingut aquest dimecres a la matinada dos presumptes gihadistes a Barcelona que formaven part d'una cèl.lula organitzada a les ordres d'Estat Islàmic, segons ha informat el Ministeri de l'Interior. En l'operació, s'han arrestat tres persones més a Melilla, a Brussel.les i a Wuppertal, a Alemanya.

Segons el Ministeri, els cinc presumptes membres de DAESH, actuaven a través de diversos canals a Internet i confluïen en una pàgina de Favebook denominada "Islam en español", que compta amb 32.500 seguidors. Segons el Ministeri, el grup tenia com a objectiu incitar a cometre atemptats, posar en pràctica la tàctica coneguda com el terror informatiu, seleccionar els radicals per adoctrinar-los i servir com a aparell de propaganda, entre d'altres. L'operació continua oberta.

D'altra banda, a la pàgina de Facebook s'intercalaven missatges radicals -majoritàriament en castellà- enaltint els combatents gihadistes i els atemptats del DAESH amb missatges religiosos.

L'operació segueix oberta i s'està duent a terme sota la tutela del Jutjat d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional.