El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el secretari polític del partit morat, Íñigo Errejón, han fet un pas més aquest dimarts en l'enfrontament que tots dos mantenen sobre l'estratègia i l'organització d'aquesta formació política.

A diferència d'altres ocasions, Iglesias i Errejón han escenificat en diversos missatges a la xarxa social la guerra oberta entre ells. El primer a escriure ha estat el secretari polític, que ha opinat sobre les paraules que havia pronunciat Iglesias poc abans durant un acte a la Corunya.

El secretari general de Podem ha advertit en un míting: "El dia en què deixem de fer por als que s'enriqueixen a costa de la gent serem un més i no tindrem sentit com a força política".

Poc després, Errejón ha dit a Twitter: "Als poderosos ja els fem por, aquest no és el repte. Ho és seduir la part del nostre poble que pateix però encara no confia en nosaltres".

Però Iglesias no semblava estar molt d'acord amb aquesta reflexió del seu 'número dos' i li ha contestat: "Sí, company Íñigo Errejón, però al juny vam deixar de seduir un milió de persones. Parlant clar i sent diferents seduïm més".

Aquest encreuament de missatges posa de manifest que continua havent-hi dues visions diferents a Podem sobre com augmentar el seu suport electoral, representades a la cúpula del partit per Iglesias i Errejón.

Conscient de la polèmica que poden suscitar aquests missatges, Iglesias ha afegit a la xarxa social que "mentre altres es manen encàrrecs subliminals", a Podem estan "orgullosos de debatre amb les portes obertes". "Ser diferents és això", ha afirmat.

També Errejón s'ha mostrat conciliador i en això ha donat la raó al líder del partit morat. "Sens dubte. Arribem lluny pensant amb categories pròpies. Hem de seguir fent-ho per recuperar el nostre país. Seguim", ha escrit.