En els seus gairebé 24 anys al capdavant de l'Ajuntament de València, Rita Barberá s'ha vist embolicada en diverses polèmiques. En repassem algunes que van incendiar les xarxes socials.

'El caloret faller'

L'estrambòtic discurs de Barberà el 2015 durant l'acte que dóna inici a les Falles perseguirà per sempre a l'exalcaldessa. El seu 'caloret faller' va ser objecte de mofa i de nombroses crítiques per part dels seus rivals polítics, que la van acusar de riure's dels valencians al ser incapaç de pronunciar quatre frases en la seva llengua.

El 'Ritaleaks'

Unes factures de l'Ajuntament de València filtrades contra Barberá revelaven unes despeses de 278.000 euros en menjars, hotels i viatges entre 2009 i 2014.

54 dies sense anar a treballar al Senat

54 dies va arribar a estar Rita Barberá sense trepitjar el Senat, malgrat el sou de 6.000 euros al mes que cobrava per la seva condició de senadora.

"Quina hòstia! ... Quina hòstia!"

Després de 20 anys al poder amb quatre majories absolutes consecutives, en les eleccions municipals de 2015 el PP de València passava de 20 a 10 regidors. La pròpia Barberá no va poder evitar reaccionar amb sinceritat al abraçar-se amb companys del partit. "Quina hòstia! .. Quina hòstia!", Li va dir a un d'ells.

Polèmic gest a les víctimes de l'accident de metro

La llavors alcaldessa va respondre amb un gest de burla des del balcó de l'Ajuntament de València a les protestes que sota el consistori realitzaven víctimes de l'accident de metro durant les falles de 2015.