Finalitzat el bolcat de la caixa negra de Renfe del Tren Celta, un dels pèrits de la Xunta que també va intervenir en el cas Alvia, Juan Carlos Carballeira, contesta amb un rotund "sí" a la pregunta de si el tren circulava a velocitat excessiva, 118 quilòmetres per hora en una via limitada a 30. El sinistre va deixar quatre morts i gairebé 50 ferits. "Hem trobat dades rellevants", ha afegit l'enginyer.

D'altra banda, el vicecònsol de Portugal a Vigo, Manuel Correia da Silva, confirma que ja s'ha identificat al maquinista portuguès i entre avui i demà serà repatriat.

Un dels funcionaris de Foment citats pel jutjat d'Instrucció número 2 d'O Porriño ja ho comentava aquest matí moments abans d'accedir a les dependències judicials. "S'apunta a un excés de velocitat", exposava Edmundo Parra poc abans de les 9.45 hores d'aquest matí.

Ell és un dels convocats per la investigació judicial des de la qual també s'ha requerit la presència de personal de Renfe, Adif i Comboios de Portugal. També hi són presents avui en els jutjats d'O Porriño els dos perits nomenats per la Xunta.

La "caixa negra" ja és a l'edifici judicial. L'anàlisi de la informació que conté permetrà conèixer dades relatives a distàncies, senyals o velocitats, però no a les converses que es van poder produir a l'interior de la cabina.