Quan ja han transcorregut més de tres setmanes des de la desaparició de Diana Quer, el seu parador segueix sent un misteri. Però els agents de la Guàrdia Civil que s'encarreguen de les indagacions ja tenen sobre la taula certeses que, a poc a poc, ajuden a encaixar peces del cas. Aquella matinada del 22 d'agost la jove, després d'assistir a les festes del Carme dos Pincheiros de Pobra, va tornar a casa, es va canviar de roba probablement per abrigar-se -els shorts roses per uns pantalons llargs- i va pujar a un vehicle, potser de forma voluntària, tot i que no es descarten altres hipòtesis.

Les anàlisis en relació amb el telèfon mòbil han resultat crucials per seguir aquests passos de la noia. A causa de que el terminal es va apagar, el senyal es perd al voltant de les quatre de la matinada a uns 20 quilòmetres del seu domicili, en una zona entre el port de Taragoña (Rianxo) i Boiro a llocs on solen anar parelles i que divendres va ser objecte d'una batuda especial.

Els investigadors s'afanyen a intentar determinar amb qui va viatjar la noia aquella matinada. Telecinco assenyalava ahir que la sospita és que va poder contactar amb aquest acompanyant en les festes d'aquesta nit o fins i tot dos dies abans en un concert, motiu pel qual els agents recopilen vídeos i fotos d'aquest esdeveniment. Unes indagacions que complementen les relatives, entre d'altres, a l'anàlisi de les càmeres de Trànsit del municipi i de l'autovia propera, amb la revisió de milers de matrícules.

La família de Diana segueix molt atenta a les indagacions. Joan Carles, cosí de la jove, publicava ahir un nou missatge a la pàgina de Facebook "Ajuda Diana Maria Quer". "[...] Estem lluitant per trobar a Diana i ajudar a Valeria [la germana petita] en tot el que puguem i amb totes les nostres forces, i no deixarem de fer-ho mai", diu, agraint en nom de tota la família Quer el "suport incondicional" que estan rebent.

També ahir l'advocat de la mare de la desapareguda sortia al pas d'una informació en la qual s'apunta que la noia va estar tres dies desapareguda a l'abril. Una amiga i un exnòvio de la jove ja havien dit anteriorment que en ocasions s'havia escapat de casa, però que sempre tornava. "És absolutament fals", va dir el lletrat, qui, sobre les indagacions per trobar la madrilenya, considera que "avancen, i molt, pel bon camí". "El meu client està esperançada de que això tingui un final feliç", ha prosseguit.

Mentre segueixen les indagacions, a A Pobra continua molt present la desaparició de Diana Quer. Aquest proper cap de setmana seran les festes del Diví Natzarè. Efectius de la Guàrdia Civil "intensificaran" les tasques de vigilància per garantir que aquestes celebracions després de: "sense incidents". El subdelegat del Govern a la província, Jorge Atán, detallava ahir, després de reunir la Junta Local de Seguretat, el suport que prestarà l'Institut Armat amb la suma d'efectius de la Comandància de la Corunya i els serveis de Trànsit.