Una macrooperació policial que s´ha dut a terme arreu d´Europa contra la pedofília a través d´Internet ha comportat detencions, entre d´altres, a les circumscripcions de Barcelona, Girona i Tarragona, segons ha informat el Ministeri de l´Interior. En total, a l´Estat hi ha hagut 24 detencions, que formen part de les 75 que s´ha fet a diversos països europeus en el marc del mateix operatiu. A banda s´han comissat més de 400.000 arxius explícits d´abusos sexuals a menors, entre els quals hi ha nens de mesos. La Guàrdia Civil ha fet 24 escorcolls hi ha comissat material informàtic divers, com ara 65 discs durs o diversos ordinadors portàtils.

Als 400.000 arxius amb material explícit hi apareixen vídeos i fotografies d´abusos sexuals a nadons, infants i adolescents. A banda, la policia indica que hi ha arxius on s´aprecien escenes de contingut elevat de violència sexual exercida sobre les víctimes menors d´edat.

La investigació va començar després que la policia suïssa detectés usuaris de xarxes d´intercanvi d´arxius a Internet de contingut pedòfil als països on s´ha dut a terme l´operació. Amb la coordinació de l´Europol es va aconseguir identificar aquests usuaris en una operació policial d´àmbit internacional.

Als 24 registres domiciliaris que la Guàrdia Civil va fer a l´Estat es van comissar 65 discs durs, 36 dispositius USB, 1 CPU clònica, 6 ordinadors portàtils, 1 router, 17 targetes de memòria SD, 69 discs dvd, 1 càmera de fotos, 1 ordinador de sobretaula, 1 telèfon mòbil i 4 tauletes.