Diversos detinguts a Catalunya en una operació contra la pedofília

En total hi ha hagut 75 detencions, 24 de les quals a practicades a l'estat espanyol

23.08.2016 | 18:59

Una macrooperació policial que s´ha dut a terme arreu d´Europa contra la pedofília a través d´Internet ha comportat detencions, entre d´altres, a les circumscripcions de Barcelona, Girona i Tarragona, segons ha informat el Ministeri de l´Interior. En total, a l´Estat hi ha hagut 24 detencions, que formen part de les 75 que s´ha fet a diversos països europeus en el marc del mateix operatiu. A banda s´han comissat més de 400.000 arxius explícits d´abusos sexuals a menors, entre els quals hi ha nens de mesos. La Guàrdia Civil ha fet 24 escorcolls hi ha comissat material informàtic divers, com ara 65 discs durs o diversos ordinadors portàtils.

Als 400.000 arxius amb material explícit hi apareixen vídeos i fotografies d´abusos sexuals a nadons, infants i adolescents. A banda, la policia indica que hi ha arxius on s´aprecien escenes de contingut elevat de violència sexual exercida sobre les víctimes menors d´edat.

La investigació va començar després que la policia suïssa detectés usuaris de xarxes d´intercanvi d´arxius a Internet de contingut pedòfil als països on s´ha dut a terme l´operació. Amb la coordinació de l´Europol es va aconseguir identificar aquests usuaris en una operació policial d´àmbit internacional.

Als 24 registres domiciliaris que la Guàrdia Civil va fer a l´Estat es van comissar 65 discs durs, 36 dispositius USB, 1 CPU clònica, 6 ordinadors portàtils, 1 router, 17 targetes de memòria SD, 69 discs dvd, 1 càmera de fotos, 1 ordinador de sobretaula, 1 telèfon mòbil i 4 tauletes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema