Els portaveus parlamentaris del PP, Rafael Hernando, i el de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, han signat al Congrés el pacte anticorrupció, pel que Ciutadans es compromet a votar a favor de la investidura de Mariano Rajoy a la segona votació, que serà el 2 de setembre. En acabar de signar el pacte Rafael Hernando s'ha dirigit a Girauta i li ha dit: "Aquest és el principi d'un gran amor". Aquesta mateixa tarda el PP i Ciutadans es reuniran per iniciar un acord d'investidura.

Girauta, ha afirmat avui que el seu partit no descarta cridar a declarar el president del PP, Mariano Rajoy, a la futura comissió d'investigació sobre la "presumpte finançament irregular del PP", és a dir, el cas Bárcenas. "Avui s'ha signat la creació d'una comissió d'investigació sobre el finançament irregular del PP, que abasta més que el cas Bárcenas; podríem cridar a declarar o no a Rajoy, és molt aviat per saber-ho, però no ho descartem", ha puntualitzat .

Girauta ha assenyalat que "ara no es pot fer servir el verb exigir, és una etapa de negociació i el PP està per la labor d'ampliar les mesures de regeneració contra la corrupció". "No faríem un favor al nostre país si en aquest moment fóssim massa concrets, perquè això no és un pacte de Govern, és un pacte d'investidura", ha comentat.

Per la seva banda, Rafael Hernando ha assenyalat avui que cal "arribar a un gran acord per a un pacte d'investidura que desitjaríem que es convertís en un pacte de govern". "Treballarem amb generositat, amb ment oberta i pensant en els interessos dels espanyols", ha dit Hernando, que ha destacat que aquest pacte estarà format per quatre blocs, un econòmic, un altre social, un per pacte per l'educació i un quart per l'enfortiment de les institucions.