La Policia Judicial de la Guàrdia Civil investiga les causes de la mort de Johana Bertina Palma González. El seu cadàver va ser trobat ahir tapiat a la cambra de comptadors d'un edifici de Torrevieja. La morta tenia 32 anys, era d'origen xilè i els seus familiars i amics van denunciar la seva desaparició fa dos mesos. Després de la troballa del cos va ser detinguda la seva parella, que va confessar haver-la matat, segons les fonts.

La troballa del cos es va produir ahir quan agents de la Benemèrita van realitzar una inspecció a l'immoble en el qual residia la dona amb la seva parella i els seus dos fills. La Guàrdia Civil va demanar ajuda als veïns per buscar per tots els racons de l'edifici, situat al carrer Ramón i Cajal, nombre 42. Prèviament havien interrogat molts dels residents en aquest immoble. Va ser llavors quan van trobar el cadàver de la dona enterrat en una espècie de nínxol que havia estat cobert després amb un material que podria ser ciment. Es trobava en avançat estat de descomposició.

Segons fonts pròximes a la investigació, l'autor de la seva mort podria haver tallat alguna de les extremitats del cos. Veïns de l'immoble van apuntar que el cadàver havia estat introduït en un forat on abans s'emplaçava una caldera d'aigua.

La troballa del cos va motivar el desplegament d'un operatiu en què van participar així mateix els Bombers, que van ajudar a extreure el cos, i la Policia Local de Torrevieja, que va acordonar la zona i la va tancar al trànsit. La comissió judicial va ordenar l'aixecament del cadàver, que va ser tret de l'edifici poc abans de les 20 hores per ser traslladat a l'Institut Anatòmic Forense d'Alacant. Allà se li practicarà l'autòpsia per intentar aclarir les causes de la seva mort.

Mobilització

La víctima era coneguda al barri de la Punta de Torrevieja. Després de la seva sobtada desaparició, Rosario González, la mare de Johana, es va traslladar des de Xile fins a Torrevieja per buscar la seva filla. Des de llavors no ha parat de difondre missatges a través de Facebook per sol·licitar ajuda desesperadament per tal de trobar-la.

El passat 16 de juliol es va organitzar un sopar benèfic en un bar de Torrevieja per recaptar fons per ajudar a pagar el viatge de la mare de Johana, que finalment va aconseguir arribar a Torrevieja.

Un dels últims missatges de la mare demanant la col·laboració ciutadana el va difondre el 13 d'agost amb motiu de complir-se dos mesos de la desaparició: "Avui fa dos mesos ja que està desapareguda la meva filla Johana Palma. Estic buscant-la i cada dia que passa es fa aquesta espera més insuportable ... No pararé de buscar-la fins trobar-la. Les mares, pares que llegeixin això poseu-vos en el meu lloc, només vull trobar a la meva filla. Moltes gràcies ".

Claudia, una amiga de Johana que va denunciar la seva desaparició, estava ahir destrossada després de conèixer la troballa del cos. Tot just podia parlar però en una breu conversa amb aquest diari ha assenyalat que va decidir denunciar la desaparició uns dies després de no saber res d'ella. Des del principi va sospitar de la seva parella, ja que "feia vida normal i mai va fer res per buscar-la, ni sortia a enganxar cartells". Segons Claudia, el marit també és xilè i la parella portava uns 15 anys a Torrevieja.