El debat d'investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern se celebrarà el 30 d'agost, segons ha informat avui la presidenta del Congrés, Ana Pastor, en una compareixença davant els mitjans de comunicació a la Cambra baixa.

Aquesta data suposaria, en cas que fracassi aquesta investidura i passin dos mesos sense que hagi estat elegit cap candidat, que les eleccions generals haurien de celebrar-se el dia de Nadal, 25 de desembre.

El debat començarà el dimarts 30 i hi haurà una primera votació el 31, en què el candidat ha de ser elegit per majoria absoluta; de no ser així hi haurà una segona votació 48 hores després, el 2 de setembre, en la qual ha de ser elegit per majoria simple.

Sobre la data escollida i el fet que si fracassa aquest procés d'investidura -o les següents que puguin celebrar-se- suposaria que se celebrarien eleccions per Nadal, Pastor s'ha limitat a dir que ha tingut en compte "el que comparteixen la immensa majoria de els espanyols "i és que Espanya" tingui un govern el més aviat possible ".

Pastor ha confirmat que ha comunicat la data del debat tant al Rei com al propi Rajoy.