El debat d'investidura de Rajoy serà el 30 d'agost

En cas que fracassi i passin dos mesos sense que hagi estat elegit cap candidat, les eleccions generals haurien de celebrar-se el dia de Nadal

18.08.2016 | 19:22

El debat d'investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern se celebrarà el 30 d'agost, segons ha informat avui la presidenta del Congrés, Ana Pastor, en una compareixença davant els mitjans de comunicació a la Cambra baixa.

Aquesta data suposaria, en cas que fracassi aquesta investidura i passin dos mesos sense que hagi estat elegit cap candidat, que les eleccions generals haurien de celebrar-se el dia de Nadal, 25 de desembre.

El debat començarà el dimarts 30 i hi haurà una primera votació el 31, en què el candidat ha de ser elegit per majoria absoluta; de no ser així hi haurà una segona votació 48 hores després, el 2 de setembre, en la qual ha de ser elegit per majoria simple.

Sobre la data escollida i el fet que si fracassa aquest procés d'investidura -o les següents que puguin celebrar-se- suposaria que se celebrarien eleccions per Nadal, Pastor s'ha limitat a dir que ha tingut en compte "el que comparteixen la immensa majoria de els espanyols "i és que Espanya" tingui un govern el més aviat possible ".

Pastor ha confirmat que ha comunicat la data del debat tant al Rei com al propi Rajoy.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema