El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha reiterat el 'no' rotund a la investidura de Mariano Rajoy minuts després que el candidat popular anunciés que el PP li ha donat carta blanca per negociar amb C's. Després de la reunió de la comissió permanent i de la direcció del grup socialista al Congrés, Sánchez ha criticat davant dels mitjans de comunicació que Rajoy vulgui governar "sense oposició". Segons ell, el PP busca la "submissió de tots els grups a la seva proposta com quan governava amb majoria absoluta".

El 'no' a Rajoy es justifica per un posicionament "ideològic" i "ètic" oposat al dels populars, als que Sánchez situa a l'oposició per "regenerar-se" després dels múltiples casos de corrupció que li afecten. Sánchez, però, ha evitat negar amb la mateixa rotunditat el suport per activa o per passiva a la investidura d'un altre candidat del PP, una de les opcions que ha plantejat públicament el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

El líder socialista ha exigit a Rajoy que fixi immediatament data i hora per la investidura. Si no ho fa abans de divendres, el PSOE registrarà una petició al Congrés perquè intervingui la presidenta de la cambra baixa.