Les aerolínies Qatar Airways i Vueling han signat un nou acord de codi compartit que busca millorar les connexions dels seus passatgers i que se suma a l'acord d'interlínia signat entre les dues companyies a l'octubre del 2014.

En un comunicat, Qatar Airways ha detallat que el nou acord té validesa immediata i que les reserves podran fer-se des de la mateixa companyia qatarià a partir d'avui.

Concretament, la nova associació permetrà fer connexions sense interrupció a través de les portes comunes de les aerolínies al Prat (Baix Llobregat) i Fiumicino (Roma), on Qatar Airways opera dos vols diaris entre aquestes dues ciutats i el seu 'hub', l'Aeroport Internacional de Hamad (Doha).

Així, l'acord permetrà vincular un total de 67 rutes europees de Vueling amb més de 150 destins en els quals aterra Qatar Airways.

A dia d'avui, Vueling viatja a 24 destinacions espanyols, 16 italians, 4 portuguesos i a d'altres a països com França, Croàcia, Alemanya, Malta, Holanda i la República Txeca.

El director executiu de Qatar Airways, Akbar Al Baker, ha apuntat que "el nou acord permetrà oferir una xarxa global millorada i sense rival i incrementarà la nostra oferta", i ha afegit que, a dia d'avui, les associacions de codi compartit i les aliances entre aerolínies continuen jugant un paper molt important per a l'aerolínia.

De la seva banda, el president i director executiu de Vueling, Javier Sánchez-Prieto, ha celebrat que els llaços entre Qatar Airways i Vueling siguin cada vegada més pròxims, i ha assegurat que aquest acord permetrà als passatgers de les dues aerolínies beneficiar-se de la flexibilitat i la conveniència que ofereix el codi compartit en diferents rutes d'Europa i l'Orient Mitjà.

Amb 19 anys d'experiència, Qatar Airways és la tercera major aerolínia de càrrega del món, dóna servei a més de 150 destinacions i compta amb una flota de 190 avions.

Fundada el 2004, Vueling opera actualment 410 rutes a més de 160 ciutats a Europa, l'Orient Mitjà i Àfrica, i compta amb una flota de 107 avions i 23 bases operacionals.