El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat la seva disposició a obrir la porta a un vot favorable a la investidura de Mariano Rajoy si posa data al debat i accepta sis condicions per a la "regeneració" i contra la corrupció, entre elles la creació d' una comissió d'investigació sobre els 'papers de Bárcenas' que afecten el PP.

Rivera considera que fixar la data del debat d'Investidura i el compliment d'aquestes condicions és el primer pas per "seure a negociar" el suport de Ciutadans, que en tot cas no implica l'entrada del partit taronja en un nou Govern.

A més de la comissió sobre el finançament del PP, Ciutadans planteja com a condició qüestions com apartar imputats de càrrecs públics, la supressió d'aforaments, la limitació de mandats i la reforma de la Llei Electoral per implantar llistes desbloquejades.

La proposta va ser aprovada aquest dimarts a l'Executiva de Ciutadans i Rivera les plantejarà directament al president Mariano Rajoy en la reunió que tenen prevista aquest dimecres al Congrés.