La magistrada titular del Jutjat d´Instrucció número 32 de Madrid, Rosa Maria Freire, ha donat per finalitzada la instrucció de l´anomenat ´cas dels ordinadors de Bárcenas´ i ha determinat el processament penal del Partit Popular, com a persona jurídica i també de la tresorera de la formació, Carmen Navarro; el responsable dels serveis jurídics del partit, Alberto Durán, i del director del departament de Sistemes de la Informació, José Manuel Romero Alarcón. Les acusacions són de danys informàtics i encobriment. Al Partit Popular se li imputa "no haver establert un model d´organització i de gestió adequat per a impedir la comissió d´aquests delictes.

La jutgessa considera que l´advocat Duran va ser qui suposadament va ordenar la destrucció dels discos durs "amb la finalitat d´eliminar-ne els arxius". L´informàtic Moreno és qui va formatejar els ordinadors unes trenta vegades i segons la interlocutòria ho va fer "malgrat que no estava obligat jeràrquicament a fer-ho".

La magistrada entén que la tresorera del Partit Popular, Carmen Navarro, "va permetre de forma expressa o tàcita que el seu subordinat Moreno" eliminés els discos durs malgrat que "coneixia sobradament" les circumstàncies de la custodia dels ordinadors de l´extresorer Luis Bárcenas i "la disputa jurídica" que hi havia sobre aquests ordinadors.