La jutgessa processa el PP per la destrucció dels ordinadors de Bárcenas

El paritt seurà a la banqueta dels acusats com a persona jurídica

26.07.2016 | 21:07

La magistrada titular del Jutjat d´Instrucció número 32 de Madrid, Rosa Maria Freire, ha donat per finalitzada la instrucció de l´anomenat ´cas dels ordinadors de Bárcenas´ i ha determinat el processament penal del Partit Popular, com a persona jurídica i també de la tresorera de la formació, Carmen Navarro; el responsable dels serveis jurídics del partit, Alberto Durán, i del director del departament de Sistemes de la Informació, José Manuel Romero Alarcón. Les acusacions són de danys informàtics i encobriment. Al Partit Popular se li imputa "no haver establert un model d´organització i de gestió adequat per a impedir la comissió d´aquests delictes.

La jutgessa considera que l´advocat Duran va ser qui suposadament va ordenar la destrucció dels discos durs "amb la finalitat d´eliminar-ne els arxius". L´informàtic Moreno és qui va formatejar els ordinadors unes trenta vegades i segons la interlocutòria ho va fer "malgrat que no estava obligat jeràrquicament a fer-ho".

La magistrada entén que la tresorera del Partit Popular, Carmen Navarro, "va permetre de forma expressa o tàcita que el seu subordinat Moreno" eliminés els discos durs malgrat que "coneixia sobradament" les circumstàncies de la custodia dels ordinadors de l´extresorer Luis Bárcenas i "la disputa jurídica" que hi havia sobre aquests ordinadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema