La Guàrdia Civil investiga l'aparició del crani d'un nadó al Parc Tecnològic de Reciclatge (PTX) situat al barri rural de la Cartoixa Baixa de Saragossa, han informat a Efe fonts de l'institut armat.

El crani ha estat trobat avui per un treballador de la planta, des de la qual s'ha donat l'alerta a la Guàrdia Civil, que ha desplaçat a diversos dels seus agents per indagar sobre l'origen de la macabra troballa i la resta del cos.

Segons les fonts, el crani, que podria correspondre a un nadó de diversos mesos, ha estat descobert per un dels treballadors al voltant de les 10:30 hores, quan realitzava les tasques de buidatge en una cinta transportadora d'un contenidor de matèria orgànica .

El cap ha estat traslladada a l'Institut de Medicina Legal de la capital aragonesa per determinar la seva edat i sexe, segons les fonts, que han destacat que els agents inspeccionen els contenidors i cintes de la planta per intentar localitzar altres parts del cos.

En aquesta planta de reciclatge, una altra treballadora va trobar al setembre de l'any passat el cadàver d'un fetus que corresponia a una nena, que, segons va revelar l'autòpsia, va néixer morta.

En aquest cas, el cadàver va ser descobert entre els residus d'envasos que es seleccionaven en una cinta transportadora de la planta, on es tracten residus procedents de 62 municipis, inclòs el de Saragossa.