Els toros salmantins de Pedraza de Yeltes han protagonitzat aquest matí en el seu debut a Pamplona un "encierro" ràpid, marcat per la presència massiva de mossos al diumenge d'estiu d'aquests sanfermines.

La presència multitudinària de mossos ha provocat nombroses caigudes, amb almenys tres traslladats al Complex Hospitalari de Navarra, segons el primer balanç de ferits dels serveis sanitaris.

Els toros de Pedraza de Yeltes han sortit agermanats dels corrals i, pràcticament junts durant tot el recorregut, han entrant a la plaça en dos minuts i trenta segons.

En els instants previs a l'inici de la cursa, i com en els últims anys amb la presència dels seus familiars, s'ha homenatjat a l'últim corredor mort a Pamplona, ??Daniel Gimeno, a qui el 2007 un toro li va clavar una cornada mortal al tram de Telefónica.

A les 8.00 hores en punt, després de escoltar-les campanades de l'Església de Sant Cernin, la manada ha sortit de la porta dels corrals de Santo Domingo agrupada, encara que ràpidament dos dels toros braus s'han col·locat al capdavant i han pres velocitat, el que ha provocat les primeres caigudes de mossos al seu pas.

Pel centre de la calçada, amb tres bous avançats, un dels "pedrazas" ha relliscat cap a la meitat de la costa, però sense arribar a perdre el contacte amb la resta del grup, que ha continuat estirat i d'aquesta manera ha entrat a l'Ajuntament.

A la plaça, un mosso ha estat assolit i capgirat, si bé la resta del ramat no ha provocat problemes al seu pas, pel que ha travessat Mercaders i ha arribat a velocitat a la corba del carrer de l'Estafeta, on un dels toros colorits ha xocat amb un mosso i tots dos han caigut, si bé el corredor ha aconseguit sortir del recorregut i el toro ha quedat uns segons en la llamborda.

De nou a peu, ha seguit els seus germans en una carrera que pels 300 metres del carrer Estafeta ha resultat molt concorreguda, amb nombroses caigudes i cops per la multitud que esperava als toros, que han passat ordenats i pel centre, en una disposició estirada, que permetia aprofitar algun buit per córrer a la cara.

Amb un brau lleugerament avançat i a bona velocitat, malgrat algun intent de munt per caigudes, la torada ha enfilat fins al tram de Telefònica amb algun moment de perill però sense més incidències, i amb entrada a la plaça que s'ha produït de forma esglaonada mentre els dobladors acudien a la seva trobada per conduir-los sense novetats als corrals.