Espanya oculta racons de gran bellesa que no tenen res a envejar als d'altres països. Lluny de les grans capitals farcides de turistes estan les zones que no són tan comuns per als viatgers però que són de gran bellesa i que moltes d'elles només es coneixen pel 'boca a boca'.

1. Volcans de Timanfaya, Illes Canàries

Conegut oficialment com el Parc Nacional de Timanfaya, aquest espectacular paratge es troba situat a Lanzarote, al llarg de 51 quilòmetres quadrats. El parc de Timanfaya compta amb més de 25 volcans, entre els quals destaquen les Muntanyes del Foc o la Caldera del Corazoncillo.

2. Ronda, Màlaga

Les espectaculars vistes des de l'abisme de Ronda converteixen aquesta ciutat malaguenya en un dels llocs més màgics d'Espanya. Ronda, una de les ciutats més antigues de l'Estat, es troba en un altiplà a 750 metres sobre el nivell del mar, a la vora del precipici que acaba al riu Guadalevín.

3. L'Albufera, a València

El parc natural de l'Albufera pot ser que sigui un dels racons màgics més coneguts d'Espanya. No obstant això, la seva fauna única i les seves espectaculars paisatges fan de l'Albufera un lloc de visita obligada.

El parc natural de l'Albufera. GettyImages

4. Sa Calobra, Mallorca

Una de les platges més boniques d'Espanya i també de les de més difícil accés. La cala de Sa Calobra, situada al municipi d'Escorca, està tancada entre penya-segats de més de 200 metres i només es pot accedir a través d'una sinuosa carretera. La tranquil·litat i bellesa d'aquesta petita platja la converteixen en un dels llocs més màgics d'Espanya.

5. Pont Romà de Còrdova

Sobre el riu Guadalquivir es troba aquest majestuós pont de més de 2.000 anys. Els seus 16 arcs i més de 300 metres el situen com un dels més importants d'Espanya. El Pont Romà de Còrdova ha sofert diverses reconstruccions al llarg del temps: algunes en l'època del califat i altres en l'era moderna.

6. Platja de les Catedrals, Lugo

Declarada Monument Natural, aquesta platja situada a la Mariña Lucense, a la frontera amb Astúries, és una de les més famoses i conegudes d'Espanya a causa de la seva extraordinària bellesa. Les seves gegantines i espectaculars formacions rocoses creades pel vent i l'aigua dibuixen un suggerent paisatge d'enorme bellesa. El nom real és el de platja d'Aigües Santes i està situada a la parròquia de A Devesa (Ribadeo). Quan més es pot gaudir del paisatge és quan la marea està baixa perquè podem caminar per la sorra entre els penya-segats.

La platja de les Catedrals, Monument Natural. GettyImages

7. El Monasteri de pedra, Saragossa

Aquest recòndit lloc fundat al segle XIII prop de la localitat saragossana de Nuévalos per tretze monjos cistercencs alberga en els seus voltants bells paratges esculpits pel riu Pedra al llarg dels segles. Un verger de cascades, llacs i grutes conflueixen en aquest bell espai natural d'uns 5 quilòmetres quadrats convertit en un recés de pau i assossec.

8. L'Alhambra de Granada

No podia faltar en aquesta llista el monument més visitat d'Espanya. Els palaus, jardins i fortaleses d'aquest lloc ens traslladen a una època passada en què els mandataris nazaríes es passejaven pel seu interior. Però si els seus salons o patis són espectaculars, els exteriors ho són encara més. El seu veritable atractiu radica en la seva localització, integrant completament en la naturalesa.

L'Alhambra de Granada. GettyImages

9. L'anfiteatre de Mérida

A Mèrida, coneguda com Augusta Emerita en l'època romana, trobem aquest famós amfiteatre en què van lluitar els gladiadors entre els segles I a. C. i IV d.C. En l'actualitat, aquestes lluites han estat substituïdes pel teatre.

10. Bàrdenes Reials, Navarra

A Mèrida, coneguda com Augusta Emerita en l'època romana, trobem aquest famós amfiteatre en què van lluitar els gladiadors entre els segles I a. C. i IV d.C. En l'actualitat, aquestes lluites han estat substituïdes pel teatre.