L´informe Mundial de la Riquesa que ha difós aquest dijous la consultora internacional Capgemini xifra en 15.000 les noves grans fortunes declarades a l´Estat. Segons el mateix estudi, des que va començar la crisi econòmica, l´increment de milionaris espanyols ha superat les 65.000 persones. El Ministeri d´Hisenda i Administracions Públiques ha emès un comunicat on atribueix aquestes dades a les mesures posades en marxa per l´Agència Estatal Tributària i, especialment, la regularització fiscal extraordinària de l´any 2012.

La nota del ministeri assegura que "en la majoria de casos no estem davant nous enriquiments personals durant la crisi, sinó que es tracta de persones que ja tenien prèviament patrimonis elevats, però que els amagaven a l´estranger, de manera que no podien ser controlats per Hisenda i no pagaven impostos".

Segons Hisenda, la regularització de 2012 va suposar que prop de 30.000 contribuents van declarar rendes i patrimoni ocults per valor de 40.000 milions d´euros. El ministeri sosté també que l´obligació d´informar sobre bens situats a l´estranger ha suposat que, des de l´any 2013, més de 200.000 persones hagin declarat per primera vegada actius a exterior per valor de 140.000 milions d´euros.