La jutge deixa en llibertat Mario Conde després que hagi pagat una fiança de 300.000 euros

Té obligació de presentar-se cada dilluns davant del jutjat i no podrà abandonar l'Estat

17.06.2016 | 19:26

La jutge de l´Audiència Nacional Carmen Lamela ha deixat en llibertat Mario Conde, després que l´exbanquer hagi pagat la fiança de 300.000 euros que se li havia imposat. Cal recordar que Conde ha estat ingressat a la presó de Soto del Real (Comunitat de Madrid) des del 13 d´abril, investigat per haver creat, presumptament, un entramat d´empreses a Espanya i a l´estranger destinat a introduir a l´Estat diners procedents del cas Banesto, el banc que ell havia presidit. La jutge li ha imposat diverses mesures cautelars. Conde haurà de comparèixer cada dilluns al jutjat número 1 de l´Audiència Nacional, no podrà sortir de l´Estat sense autorització judicial, haurà d´entregar el passaport i haurà d´estar permanentment localitzable.

A més, l´exbanquer s´haurà de presentar al jutjat tantes vegades com el cridin. També haurà de fixar el domicili a Espanya, no se´n podrà absentar i no el podrà variar ni temporalment ni definitiva sense autorització judicial. També tindrà l´obligació d´assenyalar persona i domicili a Espanya per efectuar-hi qualsevol citació, notificació o emplaçament.

La jutge li ha advertit que incomplir qualsevol d´aquestes obligacions suposarà la immediata ordre de detenció i la modificació de la seva situació personal. L´escrit ja s´ha comunicat a institucions penitenciàries i al jutjat de Colmenar.

Cal recordar que segons la investigació Conde hauria blanquejat, entre el 1999 i el 2014, fins a 13 milions d´euros procedents de comptes a l´estranger. La majoria d´aquests diners els hauria introduït mitjançant transferències bancàries i una part -2,2 milions d´euros- a través d´ingressos en efectiu. Per l´espoli de Banesto, Mario Conde, ja va complir condemna a la presó d´Alcalà Meco, centre del qual va sortir fa 8 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema