Polèmica pel cartell del petó entre la Geperudeta i la Moreneta

El cardenal arquebisbe convoca un acte de desgreuge per protestar per l'anunci del Dia de l'Orgull Gai a València

13.06.2016 | 17:28
Polèmica pel cartell del petó entre la Geperudeta i la Moreneta

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha convocat per dijous un acte de «desgreuge» a la Verge dels Desemparats, patrona de la ciutat, per la «greu profanació» continguda en el cartell que Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional) ha difós per la celebració el proper dissabte del Dia de l'Orgull LGTB a València, en el qual es pot veure a la «Geperudeta» besant a la «Moreneta», Mare de Déu de Monserrat.

Cañizares ha considerat que aquesta imatge «fereix profundament els sentiments dels catòlics valencians i de tots els homes i dones de bona voluntat», segons un comunicat emès ahir al migdia per l'Arquebisbat i que el purpurat va llegir en la missa de les 12 que va presidir aquest diumenge a la Catedral.

L'acte de «desgreuge» tindrà lloc el dijous a les 19.30 hores a la Plaça de la Verge i consistirà en el rés del Rosari, seguit d'una missa a la Catedral de València en honor a la Mare de Déu. En el comunicat, que ha estat llegit per Cañizares a la missa de les 12 d'avui, l'arquebisbe i el seu bisbe auxiliar, Esteban Escudero, mostren la seva «rebuig enèrgic i ple» a la profanació «injusta i gratuïta» que es fa en aquest cartell, difós a través de les xarxes socials, i criden a la Confraria de la Mare de Déu, a la Universitat Catòlica de València ia la Universitat CEU-Cardenal Herrera, així com als col·legis diocesans i catòlics, parròquies «i, en general, a tots els ciutadans desitjosos d'una convivència en pau, en el respecte a les conviccions de tots », a unir-se a l'acte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema