Iceta felicita Puigdemont per sotmetre's a una qüestió de confiança

El líder dels socialistes catalans confia que la votació plantejada pel president i l'escenari posterior al 26-J "obriran una nova etapa política"

08.06.2016 | 18:55
Iceta felicita Puigdemont per sotmetre's a una qüestió de confiança

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s´ha congratulat de la decisió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de sort metre´s a una moció de confiança passat l´estiu, després de veure que no podia tramitar al Parlament els pressupostos aprovats pel seu Govern. "Vull felicitar-lo. Jo havia arribat a la conclusió que el que correspondria era demanar-li una qüestió de confiança", ha explicat. El socialista, a més, ha confiat que el que passi amb aquesta qüestió de confiança i l´escenari que es quedi un cop passades les eleccions espanyoles del 26 de juny "obriran una nova etapa política". És aquí on Iceta ha ofert el PSC com a possible nou soci, tot i que sense explicitar-lo obertament. Això sí, el socialista reclama aparcar el procés i deixar la ruptura amb l´Estat a un costat. "Si és per a l´estabilitat, el bon govern, per a un nou pacte amb la resta d´Espanya, podrà comptar amb nosaltres. Per a dividir i per a trencar, no", ha sentenciat.
Miquel Iceta ha volgut recordar, també que fa només unes setmanes va preguntar a Puigdemont "si el Govern tenia cohesió i estabilitat suficients per tirar endavant". "La resposta és no i avui ha quedat certificat", ha respost ell mateix.

En aquest sentit, ha recomanat a Puigdemont deixar de costat el procés sobiranista i assumir que "del 27-S no surt un mandat ciutadà per la independència". "El seu full de ruta és il·lusori, no hi ha un camí unilateral, il·legal, a la independència ni al referèndum. No poden seguir governant com si res. La ciutadania mereix més sinceritat, realisme i eficàcia", ha conclòs Iceta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema