El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, ha reclamat a Carles Puigdemont que no deixi pel setembre la qüestió de confiança que ha anunciat aquest dimecres i s'hi sotmeti la setmana que ve. Albiol ha qualificat de "show mediàtic" presentar una qüestió de confiança a quatre mesos vista. "Què espera? A l'Onze de Setembre per caldejar l'ambient i pressionar la CUP?", li ha preguntat des del faristol de l'hemicicle del Parlament. "Presenti-la la setmana que ve. I, si perd, convoqui eleccions al mes de setembre", ha plantejat. Si Puigdemont perdés la qüestió de confiança, la presidenta del Parlament hauria de proposar un nou candidat en un termini de deu dies.

"Vostè deia que estem en una legislatura històrica. I és cert. Mai el Parlament havia rebut una resolució judicial on s'assenyalés que es vulneraven els drets dels diputats. I també és històrica perquè, per primer cop, els pressupostos els tomben els seus propis companys de viatge", ha destacat el líder popular.

Albiol ha afirmat que, si no ho hagués fet aquest dimecres Puigdemont, el PPC li hagués demanat demà mateix que presentés una qüestió de confiança, un cop s'ha confirmat que el Govern no té la majoria per tirar endavant els pressupostos. La qüestió de confiança hauria d'arribar, però, de forma immediata i no d'aquí a més de tres mesos, ha criticat el president popular.

El líder del PPC ha detectat "indignació i sorpresa" en les paraules que Puigdemont ha dedicat a la CUP dins l'hemicicle del Parlament. "Des del PPC, no ens hem sorprès. Van decidir buscar com a companys de viatge uns antisistema que era previsible que acabessin provocant el que avui ha succeït. Dins dels seus gens porten la intransigència", ha opinat.