El 10% defensa el dret d'autodeterminació

El 82% dels ciutadans creu que la situació política és "dolenta"

Cauen dos punts els que veuen la manca de govern com un dels problemes de l'Estat

06.06.2016 | 17:46

Més del 82,3% dels espanyols creu que cinc mesos després de les eleccions del 20-D la situació política a l'Estat és "dolenta" (37,7%) o "molt dolenta" (44,6%), i un 10% es manifesta a favor del reconeixement del dret que les comunitats autònomes es puguin convertir en un estat independent, segons recull el baròmetre del CIS del mes de maig. Són dos indicadors que augmenten respecte al baròmetre del mes d'abril (els que veien malament la situació política sumaven un 81,9% i els partidaris del dret a l'autodeterminació un 9,7) i que contrasten amb la baixada dels qui assenyalen la "manca de govern" com un dels seus principals problemes (5,2% al maig i 7,1% a l'abril).

El baròmetre es va fer a través de 2.500 entrevistes a 256 municipis de l'Estat entre l'1 i el 10 de maig (el rei va signar la convocatòria d'eleccions el 3 de maig) i manté estables indicadors com la percepció dels ciutadans sobre la situació econòmica a l'Estat, amb un 41,3% dels ciutadans que la veu "dolenta" i un 26,8% "molt dolenta". Un 41,8% creu que d'aquí un any l'economia estarà "igual".

Pel que fa a la situació política, el 48,9% dels ciutadans creu que és "pitjor" que fa un any i un 32,6% augura que d'aquí un any estarà "igual".

Pel que fa als principals problemes, l'atur continua encapçalant el llistat, amb un 44,2% de les respostes (43,5% a l'abril), seguit dels problemes econòmics, amb un 22%, i la corrupció, amb un 16,5%. La independència de Catalunya consta al llistat de respostes però es manté estables amb un 0,5% de les respostes.

Pel que fa a l'organització territorial, la preferència més repetida és la d'un estat amb comunitats autònomes com a l'actualitat, amb el 36,8% (37,3% a l'abril), seguit per un estat amb un únic govern i sense autonomies, amb el 18,6% (19,7% a l'abril).

Els partidaris de donar més autonomia a les comunitats autònomes sumen el 13,6% (13,8% a l'abril), i els partidaris de restar autonomia se situen al 9,1% (11,2% a l'abril).

Els que aposten per un estat que reconegués a les comunitats autònomes la possibilitat de convertir-se en estats independents se situa al 10%, tres dècimes més que a l'abril, quan l'indicador deia que eren el 9,7%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema