Un home de 34 anys ha estat detingut com a autor confés de la mort de la seva esposa a Sevilla. El cadàver ha estat trobat a l'interior d'un cotxe en una nau abandonada situada al costat del aeroport. El pressumte agressor hauria acabat amb la vida de la seva dona després estrangular-la durant una discussió motivada pel fet que la víctima havia perdut un vol a Itàlia.

Un portaveu de la Policia Nacional ha informat a Europa Press que, en espera dels resultats definitius de l'autòpsia, la mort s'hauria produït a la matinada de dimarts a dimecres, quan la dona, resident a Itàlia, va perdre un vol que havia de portar-la fins aquest país. Després de perdre l'avió es va iniciar una discussió entre tots dos en el marc de la qual el detingut l'hauria estrangulat fins provocar-li la mort.

Després d'això, el presumpte agressor, que no té antecedents policials, va deixar el cadàver de la seva esposa tapat per una manta a l'interior d'un vehicle estacionat en una nau abandonada d'una empresa de lloguer de cotxes localitzada al costat de l'aeroport sevillà.

No obstant això, no va ser fins a les 21,00 hores d'aquest dimecres quan el detingut es va presentar a la comissaria de la Policia Local de Bollullos Par del Condado (Huelva) i va confessar que havia acabat amb la vida de la seva parella, de 32 anys.

El detingut va arribar a Bollullos fent autoestop, han indicat les fonts consultades, que han posat de manifest que "va arribar a la localitat per casualitat", ja que "no tenia cap vinculació amb el municipi ni havia viscut mai en ell", i de fet residia actualment en Corrales (Huelva), on ajudava al seu pare com a muntador en un circ.

Immediatament, la Policia Local va donar avís a l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil, que es va traslladar al costat del detingut al lloc on afirmava que es trobava el cadàver de la seva parella, en concret unes naus abandonades al costat de l'aeroport de la capital sevillana.

Un cop allà, els agents van localitzar el cadàver a l'interior d'un vehicle. Es va procedir a l'aixecament del cadàver passades les 2,00 hores d'aquest dijous, i es va realitzar el traspàs del detingut a la Policia Nacional.

D'aquesta manera, el Grup d'Homicidis del Cos Nacional de Policia s'ha fet càrrec de la investigació i ja ha pres declaració a la Prefectura de Blas Infante al detingut, a qui s'imputa inicialment un delicte d'homicidi i que podria passar a disposició judicial al llarg de la jornada de dissabte.

Ja són vint les dones assassinades aquest any

La mort d'aquesta dona a Sevilla eleva a vint el nombre de dones assassinades per les seves parelles o exparelles des de començament d'any, i es tracta de la primera víctima de violència masclista a Andalusia.

A més, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat manté en investigació quatre assassinats per determinar si són violència de gènere -a Fuengirola (Màlaga), Porto do Són (La Corunya), Lugo i Madrid-.

De les víctimes, 12 són espanyoles i 8 estrangeres, amb aquest últim assassinat de la dona de nacionalitat romanesa.

Dels 19 casos fins avui confirmats de violència masclista, havien denunciat la meitat i dues d'elles tenien mesures de protecció en vigor.