El Suprem avala que la prova d'accés a l'advocacia només es faci en castellà

Els advocats lamenten la "manca de sensibilitat" vers la llengua i recorden que el govern espanyol es va comprometre el 2015

09.05.2016 | 20:14

El Col·legi de l´Advocacia de Barcelona (ICAB) ha mostrat aquest dilluns la seva decepció davant la sentència del Tribunal Suprem en la qual s´avala que la prova d´accés per a l´exercici de l´advocacia es faci només en castellà. Davant aquesta situació, l´ICAB considera que s´està vulnerant el dret propi, ja que a actualment ja hi ha cinc llibres del Codi Civil de Catalunya i que actualment s´està treballant en l´elaboració del llibre VI, amb el qual es completaria el procés de codificació del dret civil català. El degà de l'ICAB, Oriol Rusca, afirma que "aquesta sentència mostra una manca de sensibilitat vers la realitat cultural del país, ja que el català és llengua oficial" i afegeix que "la prova hauria d´estar disponible en les llengües cooficials de cada comunitat autònoma: català i castellà en el cas de Catalunya; és inacceptable que els alumnes del màster de l´advocacia no puguin triar fer l´examen en català".

Rusca també ha recordat que el director general de Relacions amb l´Administració de Justícia del govern espanyol, Ricardo Conde, es va comprometre a fer la prova en català, tal com es recull en l´acta de la Comissió Tècnica Sectorial d´Administració de Justícia del 16 de setembre de 2015.

Els estudiants de grau de Dret han de realitzar i superar el màster d´accés a l´advocacia així com un examen per poder exercir com a advocat. Aquesta última prova és obligatòria des del 2011. La última prova d´accés a l´advocacia, la tercera, es va realitzar el passat gener i era la segona vegada que es podia fer fora de Madrid. La propera convocatòria es preveu a la tardor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema