La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la policia espanyola (UDEF) ha informat que aquest divendres al matí també ha detingut el president d'Ausbanc, Luis Pineda, i dues persones més a l'estació del TGV de Madrid a la seva arribada d'un viatge de Sevilla. Aquestes tres detencions eleven a 11 el número de detinguts fins ara en el marc de l'operació oberta contra el sindicat ultradretà Manos Limpias per suposats delictes relacionats amb coaccions, extorsió i organització criminal. La policia espanyola només ha confirmat les identitats del secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, i del president d'Ausbanc, Luis Pineda, però no ha donat més detalls de la resta de detinguts perquè l'operació encara és oberta.`

La policia espanyola també ha explicat que no es descarten més detencions en el marc d'aquesta operació i que s'estan practicant registres a la seu de l'autoanomenat sindicat i també en diversos domicilis particulars. Segons sembla, el secretari general de l'organització d'ultradreta, Miguel Bernad, hauria entrat a la seu del sindicat cap a un quart d'11 del matí escortat per diversos agents i estaria seguint hores d'ara els escorcolls policials.

Bernard, Pineda i 9 persones més han estat detingudes per ordre del titular del Jutjat d'Instrucció 1 de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, fruit de les denúncies que apuntaven que tan aquest sindicat com l'entitat Ausbanc haurien extorsionat entitats financeres i empreses demanant-los diners a canvi de no impulsar accions legals contra elles.

Molins confirma un intent d'extorsió de Manos Limpias a canvi de retirar l'acusació del cas Noos

L'advocat de Cristina de Borbó, Pau Molins, ha confirmat aquest divendres que el sindicat ultradretà Manos Limpias els va exigir una quantitat "absolutament desorbitada" de diners a canvi de retirar l'acusació contra ella en el cas Noos. Així ho manifestat aquest divendres al matí en una entrevista a tv3 on ha explicat que l'equip que representa Cristina de Borbó no va accedir a l'intent d'extorsió de l'organització d'ultradreta que dirigeix Miguel Bernad. Molins també ha manifestat que l'equip de la infanta va posar ràpidament aquesta qüestió en coneixement del jutge.

Pau Molins ha fet aquestes manifestacions després que el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, hagi estat detingut en una operació contra l'organització i contra l'Associació d'Usuaris de la Banca (AUSBANC) per extorsionar entitats bancàries i empreses a canvi de de no interposar causes judicials contra elles. Bernad estaria vinculat per tant amb delictes d'extorsió i d'organització criminal.