El president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha donat avui un termini de dues setmanes per aclarir si hi ha un nou executiu o es convoquen eleccions, el que depèn que el PP o Podem "descongelin" la situació, i s'ha negat a compartir un govern tripartit amb la formació de Pablo Iglesias.

En una entrevista a la Ser, Rivera s'ha mostrat un "miqueta més prudent" que Sánchez en la seva apreciació que s'està més a prop d'un govern de canvi.

Ha insistit que el seu acord amb el líder socialista, Pedro Sánchez, segueix viu i ha apostat per un govern PSOE-Ciutadans amb una agenda reformista que pugui tendir ponts i rebre suports puntuals del PP en temes econòmics i de Podem en els socials i de regeneració democràtica.

"Em sembla el menys dolent", ha afirmat Rivera, que ha dit que no es tracta d'escollir entre que "no ens robin" i "no ens quadrin els comptes" i ha assegurat que si l'acord de govern té l'essència del 90 per cent del que s'ha acordat amb el PSOE, "benvingudes siguin" les aportacions del PP i Podem.

Rivera ha demanat als seus negociadors que contactin a principis de la setmana que amb aquests dos últims partits per formar taules de treball que, segons la seva opinió, no haurien d'estar encapçalades pels líders dels partits, que s'han de limitar a "sortir" quan es segellen acords o, bé, quan ja és impossible assolir-los.

"Seria bo saber per què el PP no es vol seure en una taula de treball; què passa ?, ¿per què Rajoy no autoritza negociar al seu equip?", Ha preguntat.

Ha repetit que el líder del PP "no pot encapçalar la regeneració democràtica" i ha advertit que aquesta formació "té el risc de ser el partit de Rajoy i no el Partit Popular, si no es regenera".

Si finalment hi ha un acord, serà una legislatura en què el Parlament manarà més que l'Executiu, ha dit Rivera, però ha precisat que ha d'haver un govern que vulgui executar les reformes i "ara mateix" PSOE i Ciutadans són els que volen executar-.

Ha negat que Sánchez li hagi demanat rebaixar les seves propostes per així propiciar un govern tripartit amb Podem i ha assegurat que la via del seu acord amb el PSOE és la que avui "està quallant".

No obstant, ha reiterat que si el PSOE vol un govern amb el PSOE, "no passa res", Ciutadans votaria en contra i estaria en l'oposició.

Però ha precisat que si aquests dos partits volguessin, ja estarien governant, perquè el problema no està en Ciutadans, sinó en què Sánchez i Iglesias tenen "un marc territorial i econòmic diferent".

"El PSOE no vol disparar el dèficit", ha exemplificat, mentre que, sobre el debat sobiranista, ha afirmat que no tindria gaire sentit que els socialistes "autoenmendaran" la resolució del seu comitè federal.