El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet una breu declaració, sense admetre preguntes, després de concloure la segona votació en la seva fallida investidura. El socialista ha assegurat que no pensa "resignar-se", que la sessió d´aquest divendres només suposa "un punt i seguit" i que seguirà "treballant pel govern que es mereixen els espanyols, per un govern de canvi". De la mateixa manera, ha fet al líder de Podem, Pablo Iglesias, "responsable únic que Mariano Rajoy segueixi de president". En aquest sentit, ha carregat contra Iglesias per haver "traït els seus votants" en donar un ´no´ a la investidura del candidat del PSOE en dues ocasions aquesta setmana.

Ha estat una breu declaració, feta des dels passadissos del Congrés, i sense admetre preguntes dels periodistes. Pedro Sánchez ha "sentit en l´ànima" que després de la segona votació d´investidura "Espanya no tingui govern", i n´ha responsabilitzat a PP i Podem per haver "bloquejat els partits que estan proposant una solució centrada a l´embús polític".

En aquesta línia, ha advertit que ell mantindrà la seva línia per intentar aconseguir ser investit. "Seguiré treballant per aconseguir la majoria que necessita el país, per tenir amb urgència el govern de canvi. Això és un punt i seguit", ha sentenciat, tot afegint que ell no va a "resignar-se".

D´altra banda, ha volgut carregar durament contra Podem i el seu líder. "En democràcia, un és el que vota, i avui Pablo Iglesias ha traït als votant de Podem, que el van votar per fer un canvi. És l´únic responsable que Rajoy segueixi sent president", ha sentenciat.