La infanta Cristina ha assegurat aquest dijous a la tarda en el judici pel 'cas Nóos' que ella no prenia cap decisió en la societat que compartia amb el seu marit, Iñaki Urdangarin, i que en desconeixia les gestions del dia a dia perquè això era responsabilitat del seu espòs. Així, ha afirmat que confiava plenament en ell i els seus assessors fiscals, i que ara confia en la seva innocència. Cristina de Borbó ha respost només les preguntes del seu advocat, però abans ha hagut d'escoltar les preguntes de l'acusació popular, Manos Limpias, l'única que l'acusa, i que li demana vuit anys de presó.

En la declaració més esperada i més controvertida de tot el judici, perquè fins l'últim moment la germana del rei es podria haver quedat fora del procediment, la infanta Cristina ha seguit la línia de defensa marcada pel seu marit per exculpar-se, però, alhora no l'ha exculpat del tot a ell, ja que l'ha fet responsable, sota l'assessorament de Miguel Tejeiro, de la gestió diària d'Aizoon. A més, tampoc ha deixat al marge la Casa Reial, perquè ha dit que les seves declaracions de la renda i la creació d'Aizoon van estar supervisades pel seu secretari, Carlos García Revenga, i el seu assessor fiscal, Federico Rubio.

Ha dit que va entrar a l'accionariat d'Aizoon perquè Urdangarin li va proposar i ella confiava plenament en ell, tot i que es va desentendre totalment de la gestió diària i dels comptes de la societat. En cap cas ho va fer per ser un "escut fiscal" per al seu marit, ja que, segons ella, tot estava molt més controlat legalment si ella hi participava. Com que tampoc té coneixements fiscals ni comptables, ha dit que era Urdangarin qui portava els comptes familiars i ella es feia càrrec de l'agenda, portant i recollint els fills d'escola i amb un centenar d'actes protocol·laris cada any.

Preguntada sobre les persones en les quals confiava, ha volgut discernir sobre les que ara ja no hi confia, com l'assessor fiscal del seu marit, Miguel Tejeiro. Sobre la targeta bancària d'Aizoon al seu nom, ha confirmat que la tenia el seu marit, i que només es va fer servir nou cops en sis anys i mai per part seva. De fet, ella no rebia els extractes bancaris, no tenia accés al saldo i tampoc tenia poders o firma per fer cap actuació en l'empresa. Tampoc donava indicacions ni entregava tiquets familiars per ser comptabilitzats com a despeses d'Aizoon ha afirmat. El que sí que sap és que en cap cas es va pagar els empleats de la llar amb diner negre.

Per últim, ha assegurat que mai ha tingut comptes en paradisos fiscals i a l'estranger només n'ha tingut un, actualment a Suïssa, on resideix.

Abans de ser interrogada pel seu lletrat, Pau Molins, que aquesta tarda estava acompanyat de Miquel Roca, l'única part que l'acusa, Manos Limpias, ha volgut consignar oralment les seves preguntes, cosa que ha estat protestada, en el fons, i per la forma de les preguntes, per la defensa de la Infanta. L'advocada Virginia López-Negrete, li ha preguntat el motiu de posseir el 50% d'Aizoon sense participar en la seva gestió i desconèixer el seu funcionament, i li ha mostrat gran quantitat de despeses familiars que, segons ella, hauria carregat el matrimoni als comptes d'Aizoon.

Urdangarin rectifica i diu que no es va carregar a Aizoon cap despesa familiar

Abans de la infanta ha declarat l'expert en inversions i empreses estrangeres Salvador Trinxet, que ha dit que Miguel Tejeiro li va encarregar, de part de Diego Torres, crear dues empreses a Gran Bretanya i una altra a Belize.

Abans de Trinxet, ha acabat la seva declaració de tres dies Iñaki Urdangarin. Al matí havia admès que algunes despeses familiars s'havien passat a Aizoon, però després de dinar, i a preguntes del lletrat de la Infanta, ho ha rectificat. Ha dit que quan li han mostrat els tiquets al matí no s'hi havia fixat bé i que durant el dinar ha pogut corroborar que les despeses familiars es van pagar amb el compte comú i particular amb la seva dona.

En tot cas ha reiterat que era ell qui es feia càrrec de la gestió econòmica d'Aizoon i de la família, i que la Infanta no en sabia res ni ho volia saber. També ha negat que tingués diners en paradisos fiscals.

Urdangarin ha negat que la Infanta entrés a Aizoon per fer "d'escut fiscal", com assegura el notari que va constituir l'empresa, i ha justificat aquesta afirmació perquè el notari i Miguel Tejeiro van tenir desavinences en un negoci conjunt.