Podem superaria el PSOE si ara es repetissin les eleccions espanyoles i quedaria en segona posició amb el 21,9% dels vots, per darrere del PP, que continuaria primer amb el 28,8%, pràcticament el mateix resultat que va obtenir el 20-D. Segons el baròmetre que el CIS ha realitzat entre el 2 i l'11 de gener, el PSOE baixaria al tercer lloc amb el 20,5% dels suports, seguit per C's, amb el 13,3%. El cinquè partit seria IU, que obtindria el 3,7%; ERC, que es quedaria amb el 2,8%, i Democràcia i Llibertat assoliria l'1,7% dels vots. En comparació amb els resultats del comicis, Podem pujaria 1,2 punts, mentre que els socialistes baixarien un punt i mig. Pel que fa a la resta de partits catalans, ERC pujaria quatre dècimes i DiL baixaria mig punt. IU es quedaria pràcticament amb el mateix resultat.

El PP guanyaria de nou les eleccions amb el 28,8% dels vots, segons el CIS, i pujaria lleugerament, menys d'una dècima. Podem quedaria segon amb el 21,9%, 1,2 punts més que el 20-D. El PSOE baixaria un punt i mig i se situaria tercer amb el 20,5% dels vots. C's continuaria en quarta posició amb el 13,3%, baixant sis dècimes, mentre que IU es mantindria cinquena pràcticament amb el mateix resultat, el 3,7%.

ERC ascendiria quatre dècimes i es quedaria amb el 2,8%, mentre que DiL baixaria mig punt i obtindria l'1,7% dels vots. La seguirien EAJ-PNB, amb l'1,3%; EH Bildu, amb l'1%, i CC, que obté un 0% de suports. Els resultats d'aquestes tres formacions és molt similar al de les eleccions del 20-D.

Pel que fa a la valoració dels líders, el més valorat és el d'IU, Alberto Garzón, que es puntua amb un 4,68. El segon és Xavier Domènech, d'En Comú Podem, amb un 4,26, i el segueix Albert Rivera (C's), que es valora amb un 3,92. En quarta posició se situa Pablo Iglesias, de Podem, amb un 3,78, i molt a prop està el socialista Pedro Sánchez, que obté un 3,75. Gabriel Rufián (ERC) és el següent amb un 3,56, seguit per Francesc Homs, de DiL, amb el 3,17. El president en funcions, Mariano Rajoy, obté un 3,08.

El 10,6% vol un estat que reconegui que una comunitat pot convertir-se en estat independent

El CIS també pregunta els 2.496 entrevistats quina fórmula alternativa d'organització territorial de l'Estat prefereix. El 39,8% vol un estat amb comunitats autònomes com l'actual; el 15,9 aposta per un estat amb un únic govern central sense autonomies; el 14,6 defensa un estat en què les comunitats tinguin més autonomia que ara; un 10,6% reclama un estat en què es reconegués la possibilitat de les comunitats de convertir-se en estats independents, i el 9,8 vol un estat en el qual les comunitats autònomes tinguin menys autonomia que en l'actualitat.

D'altra banda, el 54,8% dels enquestats se sent tan espanyol com membre de la seva comunitat autònoma; el 15,9 només se sent espanyol; l'11,7% se sent més de la seva comunitat que espanyol; el 6,6 només se sent de la seva autonomia, i el 5,8 se sent més espanyol que de la seva comunitat.