L'avís de bomba que ha obligat aquest dijous a desallotjar un avió de la companyia Saudian Arabian Airlines i a activar una alarma general en l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas és fals, segons han informat fonts de l'Institut Armat.

L'avió tenia al seu interior una amenaça de bomba en una carta manuscrita en anglès, que es va trobar clavada amb un ganivet. Fonts de la Guàrdia Civil han afegit que en concret la nota es trobava a l'interior d'una sala d'oració de la que disposa aquest model d'avió saudita.

Segons han informat fonts de la investigació, la nota tenia el text "Té bomba 11:30h". El vol SVA226 es disposava a enlairar-se amb destinació Riad, la capital de l'Aràbia Saudita.

El comandant va comunicar la troballa a l'aeroport i a partir d'aquest moment es va activar l'alarma general, desviant l'avió a una pista remota i desallotjant als seus passatgers i 15 tripulants. La investigació ha anat a càrrec de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil a Barajas, que estan procedint a identificar a tots els passatgers a la recerca de l'autor de l'amenaça.

D'altra banda un portaveu de la companyia saudita ha confirmat que es tracta d'una falsa alarma, però que estan realitzant les oportunes comprovacions en aquests casos. Després de comprovar que es tractava d'una falsa alarma l'aeroport ha recuperat la "normalitat".

Després de desallotjar als passatgers, l'aeronau, que tenia com a destinació Riad, ha estat conduïda a una pista remota de la terminal, on especialistes de la Guàrdia Civil estan inspeccionant l'aparell.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz ha recalcat que l'Executiu no contempla elevar el nivell d'alerta general del 4 al 5, ja que el màxim nivell s'activa -ha recordat- quan "hi ha un risc d'atemptat imminent". "Continuarem amb nivell 4, que és el que mantenim des del juny", ha reiterat.