Astúries va viure ahir el seu propi conte de Nadal. Un treballador del centre comercial de Trasona va trobar en un carret de la compra una motxilla amb 68.000 euros; el propietari dels diners, un veí de Luanco, l'havia oblidat a l'aparcament del centre comercial. L'empleat, a qui li tremolaven les cames pel descobriment (segons van explicar testimonis presencials), va posar la troballa en coneixement dels vigilants de seguretat del centre comercial Parque Astur, que al seu torn van alertar la Guàrdia Civil. Al tancament d'aquesta edició, la suma milionària estava de nou en mans del seu propietari gràcies a l'honradesa del noi encarregat de recollir els carrets del Carrefour.

El descobriment va tenir lloc dijous al matí. Tot i la jornada festiva, el centre comercial va obrir les seves portes al públic. El jove es va trobar a l'interior d'un carro de la compra, abandonat al mig de l'aparcament del centre comercial, una motxilla vermella carregada de diners. En total, segons fonts pròximes al cas, la bossa contenia 68.000 euros, distribuïts en feixos de 10.000 euros i en bitllets de 100. La motxilla també contenia diversos documents, entre ells escriptures de finques i del pis de l'amo de la suma milionària.

El propietari dels diners es va adonar del descuit un cop de tornada a casa. Quan es va adonar que la motxilla no estava en el seu vehicle, va tornar a corre-cuita al centre comercial. Però llavors els vigilants de la superfície comercial ja havien posat la suma en mans de la Guàrdia Civil.

I com és possible que algú vagi a comprar amb tal quantitat de diners a sobre? Segons ha pogut saber aquest diari, l'home va treure fa només uns dies els 68.000 euros del banc, i des de llavors els porta a sobre per por a deixar-ho a casa i que se'ls robin. Així que, sense pensar-s'ho dues vegades, es va anar a fer la compra al Carrefour amb la motxilla milionària, segons han explicat fonts pròximes al cas. Un descuit va estar a punt de deixar-lo sense res.

Els diners van quedar en poder de les forces de seguretat fins que el seu legítim propietari va poder justificar la procedència lícita dels diners. Segons les fonts consultades, l'home va mostrar als agents l'extracte bancari que demostra que havia tret els 68.000 euros del seu compte recentment.