Enviada pel fiscal en cap, Javier Zaragoza

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana als Mossos que informin en cas de sedició

Una instrucció del ministeri públic diu que el cos català, Guàrdia Civil i policia espanyola poden intervenir contra funcionaris o civils

10.11.2015 | 17:29

La fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola ha demanat als Mossos d'Esquadra que l'informi si hi ha qualsevol indici de delicte contra les institucions de l'estat, inclosos els de rebel·lió i sedició. En una instrucció enviada dijous passat pel fiscal en cap, Javier Zaragoza, als cossos policials, es recorda que l'Audiència Nacional té competències en aquests delictes i per tant pot demanar d'actuar com a policia judicial tant els Mossos, com la Guàrdia Civil o la policia espanyola si hi ha qualsevol indici. En tot cas, l'actuació només afectaria persones no aforades, és a dir tothom excepte els membres del Govern o els diputats al Parlament, cosa que afecta alts càrrecs, funcionaris o particulars que, per exemple, actuessin en el marc d'alguna entitat sobiranista.

Segons la Fiscalía, si la resolució d'inici de la ruptura amb l'estat espanyol, aprovada aquest dilluns al Parlament, queda suspesa, com és previsible, pel Tribunal Constitucional aquesta mateixa setmana, qualsevol autoritat municipal o provincial podria cometre delictes de desobediència, prevaricació o usurpació de funcions, i, alhora, col·laborar en un delicte de sedició.

Per això, el ministeri públic recorda als cossos policials que si sospiten de cap moviment en aquest sentit, han d'elaborar un atestat o informe policial i trametre'l a l'Audiència Nacional o a la fiscalia adscrita a aquest tribunal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema