El PP revalidarà la victòria a les properes eleccions generals, segons el baròmetre que ha publicat aquest dijous el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Amb un 29,4% dels vots, els populars superarien en quatre punts al PSOE (25,3%), doblarien a C's (14,7%) i triplicarien a Podem (10,8%). El baròmetre no fa una estimació dels escons que aconseguiria cap força política. Izquierda Unida, a qui el CIS encara situa de la mà d'ICV, es col·locaria en cinquena posició amb el 4,7% dels suports, immediatament per davant de CDC (2,9%) i ERC (2,2%). Pel que fa a Unió, l'enquesta el situa en el 0,1% dels vots en el conjunt de l'Estat.

La distància entre el PP i la resta de partits s'amplia a menys de dos mesos de les eleccions. El baròmetre del CIS els situa a tocar del 30% dels vots i a gairebé 4 punts del PSOE, tot i que els socialistes milloren els resultats respecte el baròmetre de l'abril, quan els hi donaven un 24,3% dels suports pel 25,6% que obtenien aleshores els populars. En intenció directa de vot, però, és el PSOE el partit que prefereixen els enquestats (16,6%), superant al PP (15%). C's, amb un 11% en intenció directa ocupa la tercera posició, per davant de Podem (8,8%).

Els dos grans partits estatals eixamplen la distància respecte les forces emergents. Així, quan es té en compte l'estimació de vot que preveu el CIS, el PP doblaria en vots a C's, que seria la tercera força al Congrés i pràcticament triplicaria els vots de Podem. Només el PSOE manté el pols als populars, tot i que la diferència entre ells creix respecte les enquestes de l'abril, abans de les eleccions municipals.

En cinquena posició, Izquierda Unida obtindria el 4,7%, tot i que el CIS contempla una aliança amb ICV a Catalunya que no es donarà, ja que els ecosocialistes han optat per presentar-se en coalició amb Podem i Barcelona En Comú. A continuació, CDC amb un 2,9% (3,2% a l'abril) i ERC amb un 2,2% (2,0% a l'abril) es disputaren la sisena posició. Com que l'enquesta no territorialitza els resultats, és a dir, no estima el resultat a cada comunitat, no és possible saber qui guanyaria les eleccions a Catalunya perquè, entre d'altres, no se sap el suport que obtindria C's, PPC, PSC o ICV en coalició amb Podem.

Compromís obtindria, segons el CIS, l'1,4% dels vots del total estatal. UPyD s'hauria de conformar amb l'1,2%, el mateix percentatge que Amaiur, el PNB, amb el 0,7%, Coalició Canària amb el 0,6%, BNG amb el 0,5% i Unió i diversos partits més arribarien tot just al 0,1% del total de vot.