Els populars queden a molta distància de C's i Podem

El PP guanyaria les eleccions superant al PSOE en quatre punts

El CIS no detalla els resultats a Catalunya, però pronostica que CDC assolirà el 2,9% del vot estatal, ERC se situaria en el 2,2% i Unió en el 0,1%

06.11.2015 | 01:04

El PP revalidarà la victòria a les properes eleccions generals, segons el baròmetre que ha publicat aquest dijous el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Amb un 29,4% dels vots, els populars superarien en quatre punts al PSOE (25,3%), doblarien a C's (14,7%) i triplicarien a Podem (10,8%). El baròmetre no fa una estimació dels escons que aconseguiria cap força política. Izquierda Unida, a qui el CIS encara situa de la mà d'ICV, es col·locaria en cinquena posició amb el 4,7% dels suports, immediatament per davant de CDC (2,9%) i ERC (2,2%). Pel que fa a Unió, l'enquesta el situa en el 0,1% dels vots en el conjunt de l'Estat.
La distància entre el PP i la resta de partits s'amplia a menys de dos mesos de les eleccions. El baròmetre del CIS els situa a tocar del 30% dels vots i a gairebé 4 punts del PSOE, tot i que els socialistes milloren els resultats respecte el baròmetre de l'abril, quan els hi donaven un 24,3% dels suports pel 25,6% que obtenien aleshores els populars. En intenció directa de vot, però, és el PSOE el partit que prefereixen els enquestats (16,6%), superant al PP (15%). C's, amb un 11% en intenció directa ocupa la tercera posició, per davant de Podem (8,8%).

Els dos grans partits estatals eixamplen la distància respecte les forces emergents. Així, quan es té en compte l'estimació de vot que preveu el CIS, el PP doblaria en vots a C's, que seria la tercera força al Congrés i pràcticament triplicaria els vots de Podem. Només el PSOE manté el pols als populars, tot i que la diferència entre ells creix respecte les enquestes de l'abril, abans de les eleccions municipals.

En cinquena posició, Izquierda Unida obtindria el 4,7%, tot i que el CIS contempla una aliança amb ICV a Catalunya que no es donarà, ja que els ecosocialistes han optat per presentar-se en coalició amb Podem i Barcelona En Comú. A continuació, CDC amb un 2,9% (3,2% a l'abril) i ERC amb un 2,2% (2,0% a l'abril) es disputaren la sisena posició. Com que l'enquesta no territorialitza els resultats, és a dir, no estima el resultat a cada comunitat, no és possible saber qui guanyaria les eleccions a Catalunya perquè, entre d'altres, no se sap el suport que obtindria C's, PPC, PSC o ICV en coalició amb Podem.

Compromís obtindria, segons el CIS, l'1,4% dels vots del total estatal. UPyD s'hauria de conformar amb l'1,2%, el mateix percentatge que Amaiur, el PNB, amb el 0,7%, Coalició Canària amb el 0,6%, BNG amb el 0,5% i Unió i diversos partits més arribarien tot just al 0,1% del total de vot.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema