Quatre a Espanya i sis al Marroc

Deu detinguts en una operació contra el terrorisme jihadista

Els arrestats estan acusats de captar, adoctrinar i enviar combatents per tal d'unir-se a Estat Islàmic

04.10.2015 | 20:01
La persona detinguda a Xeraco

Deu persones han estat detingudes en les últimes hores a les localitats de Badalona, Toledo, Xeraco (La Safor, València) i Casablanca (Marroc) en un operació contra el terrorisme jihadista desenvolupada conjuntament per Espanya i el Marroc. Segons ha informat aquest diumenge el Ministeri de l'Interior, els arrestats formaven part d'una xarxa de captació, adoctrinament i enviament de combatents estrangers per tal d'unir-se a les files de l'organització Estat Islàmic (DAESH), a la regió entre Síria i Iraq que manté sota el seu control. L'operació antiterrorista, coordinada a l'estat espanyol pel titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional, continua oberta.

Segons ha detallat el Ministeri de l'Interior, quatre de les detencions s'han produït a Espanya i les altres sis al Marroc. Els quatre arrestats a l'Estat són dues dones de nacionalitat marroquina i dos homes: un d'ells d'origen marroquí amb nacionalitat espanyola i l'altre, un musulmà convers de nacionalitat portuguesa. A Badalona s'hauria detingut una persona, concretament al barri de la Salut, dues a Toledo i una més a Xeraco (València). La xarxa tenia una dimensió internacional però operava principalment a Espanya i el Marroc, on els detinguts desenvolupaven un rol actiu i dinàmic per radicalitzar, adoctrinar i reclutar nous adeptes per a l'Estat Islàmic (DAESH), principalment dones.

El procés de funcionament del grup desarticulat s'iniciava quan algun dels seus membres mostrava públicament el seu absolut compromís amb la organització terrorista DAESH, justificant les seves accions i acatant el seu ideari. A partir d'aquí, la tasca de captació de l'entramat es dirigia principalment a individus que interactuaven amb la xarxa, mostrant afinitat ideològica respecte als seus plantejaments. Una vegada seleccionats els candidats es donaven instruccions concretes per perfeccionar el seu trasllat a la zona de combat de Síria i Iraq, en el moment i la forma oportuna. La transmissió de l'ideari jihadista es feia través de plataformes virtuals de comunicació i amb un elevat grau de privacitat.

En els registres domiciliaris efectuats fins al moment per la policia espanyola s'ha decomissat nombrós material informàtic i diversa documentació, tot pendent de ser analitzat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema