La portaveu del Govern, Neus Munté, ha titllat aquest dimarts "d'acte electoral" la reforma del TC que ha proposat el PP en una roda de premsa del candidat dels populars catalans al 27-S, Xavier Garcia Albiol, amb el portaveu del grup popular al Congrés. Munté s'ha queixat que el PP només plantegi "repressió, amenaça i por" i ja ha augurat que aquesta reforma és "inconstitucional". També ha aprofitat per remarcar que és l'Estat qui té la "mà trencada" en incomplir sentències del Constitucional, i ha replicat a Garcia Albiol que "Catalunya no és cap broma" ni tampoc ho és la voluntat de voler decidir el seu futur.

En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, Munté ha acusat el govern espanyol d'utilitzar les institucions de l'Estat per fer un "acte electoral", i ha remarcat que la prova d'això és que l'anunci es realitza en una roda de premsa on hi ha el candidat del PPC al 27-S.

A més, ha trobat "sorprenent" que es parli d'incompliment de sentències quan el govern del PP "hi té la mà trencada", i ha citat onze sentències en vuit anys que donen la raó a la Generalitat en l'àmbit dels serveis socials. "És l'Estat qui incompleix les sentències i són les entitats socials i darrere seu les persones qui en pateixen les conseqüències", ha lamentat.

Després que Xavier Garcia Albiol digués durant la presentació de la reforma que "la broma s'ha acabat", Munté li ha replicat que "Catalunya no és cap broma", ni tampoc ho és "la voluntat del Govern i de tot un seguit de forces polítiques i socials". "Davant d'aquest clam de democràcia, el govern de l'Estat el que posa sobre la taula és repressió, amenaça i por. El que estem fent no és cap broma, és quelcom molt seriós i molt democràtic", s'ha queixat.

Ja ha augurat que aquesta reforma serà inconstitucional perquè, pel que sembla, es podrien suspendre les funcions d'una persona sense una sentència ferma, en aplicació només d'una llei, el que suposaria una "clara vulneració del dret a la defensa i a la tutela judicial efectiva".

Munté ha assegurat que el Govern no canviarà els seus plans i ha insistit que no se senten "al·ludits" per aquesta reforma del PP.