L'acte judicial emès pel magistrat Pablo Ruz desgrana de forma minuciosa els serveis amb què s'hauria lucrat Ana Mato a partir de les comissions que el seu marit, Jesús Sepúlveda, percebia de la trama Gürtel.

-Viatges, hotels i lloguers de cotxes: La gran majoria de partides que s'inclouen en l'acte judicial fan referència a bitllets d'avió i reserves hoteleres gaudides per Ana Mato, el seu llavors marit i els seus fills.

En total, segons el document, 31.580,99 euros, encara que aquest llistat global s'anota també com perceptores a Susana Mato i Susana Figueroa, germana i neboda de la ministra, a les quals se'ls van pagar bitllets d'avió per 288,94 euros.

També s'inclou com usufructuària a Rosa Ortiz, l'assistent familiar de la família, a la qual es van abonar 2.334 euros en concepte de reserves de transport aeri.

Bitllets d'AVE, lloguers de cotxe, habitacions d'hotel i estades en establiments nodreixen la llista de regals dels que es va beneficiar, segons Ruz, la ministra i el seu entorn familiar i personal més proper.

En concret, destaquen una partida de 3.092 euros per "bitllets d'avió i habitació d'hotel" i una altra de 2.376,71 euros pel mateix concepte a càrrec d'Ana Mato i la seva filla, tot i que també s'anota una altra de 2.388, 24 euros en bitllets d'avió per a Ana Mato "i fills". Però la despesa més alta correspon a un viatge de Jesús Sepúlveda i el seu fill, que van desemborsar 3.889,71 euros per bitllets d'avió i reserva en un hotel.

-Articles de luxe i regals familiars: La "percepció de regals en forma d'organització d'esdeveniments familiars i pagament de serveis de caràcter privat", com recull la interlocutòria de Ruz, indica un desemborsament de 5.108, 52 euros des del compte de Special Events, empresa vinculada a Gürtel, a la família Mato-Sepúlveda. En aquest apartat, l'acte és més concret i específica com van ser les despeses.

Així, a Mato se li van regalar articles de Louis Vuitton per un import de 610 euros. De la mateixa manera, es van abonar 669,53 euros per l'organització, amb globus i pallassos, d'una festa d'aniversari el 9 de juny de 2001 i 1.996,19 euros per una festa amb pallassos a l'any següent. A més, Gürtel va pagar també la comunió de la filla de Mato i Sepúlveda el 2005 per 1,832,08 euros.